Jolien D'Hoore was uiteraard ontgoocheld dat de wedstrijdjury besliste haar te declasseren en Lorena Wiebes tot winnares uit te roepen, maar haar reactie na afloop was klasse.

"Het was niet mijn intentie om Lorena Wiebes in de hekken te rijden", liet D'Hoore weten op Twitter. "Ik voelde ze komen en probeerde ze op te vangen. Als de jury denkt dat dit te fel was en dat ik gedeclasseerd moest worden, dan kan ik die beslissing alleen maar accepteren. Ik ben erg ontgoocheld om mijn seizoen zo te eindigen", aldus D'hoore, die afsloot met felicitaties aan het adres van Wiebes.

Voor de Sporza-microfoon analyseerde de Nederlandse meteen na de koers de sprint. "Ik begon mijn sprint een seconde te laat, want Jolien kwam over me heen en blokkeerde me een beetje. Daardoor verloor ik snelheid, maar nadien ging ik nog vol door, want het is pas over als de streep er ligt. Dat was wel heel letterlijk vandaag."

"Of ik verrast ben dat D'Hoore werd gedeclasseerd? Ik hoor het nu pas voor het eerst. Maar ik merkte wel dat ze iets dichter bij de hekken kwam. Dat is zo tijdens een sprint, maar we hebben gezien hoe fout dat kan aflopen met Fabio Jakobsen. Het is jammer."