Dinsdag en woensdag sluit de AG Driedaagse Brugge-De Panne het klassieke seizoen van de UCI WorldTour 2020 af. Mathieu van der Poel topt de deelnemerslijst bij de mannen op woensdag. Een dag eerder moeten de vrouwen al terug aan de slag, met Ronde-winnares Blaak en mogelijk een nieuw duel D'Hoore-Kopecky.

Voor velen en ook voor Ronde van Vlaanderen-winnaar Mathieu van der Poel wordt het woensdag de laatste wedstrijd van dit bijzondere wielerseizoen. "Ik hoop stiekem op een echte waaierkoers met veel actie", liet Mathieu al weten. Dat zou ook spek naar de bek zijn van andere toppers die aan de start staan als Naesen, Lampaert, Stuyven, Sénéchal, Bettiol, Degenkolb, Pedersen en Trentin. Snelle jongens Caleb Ewan, Tim Merlier en Alexander Kristoff, die ook in de Ronde bewees nog in zeer goede vorm te zitten, rekenen dan weer op een massasprint.

BELGISCH SPRINTDUEL BIJ DE VROUWEN?

Bij de vrouwen, dinsdag, kijken we uit naar een nieuw duel tussen de beste twee Belgische rensters: Jolien D'Hoore en Lotte Kopecky, derde in de Ronde van Vlaanderen. Het volledige Ronde-podium staat trouwens aan de start: winnares Chantal Blaak en ook de nummer twee, Amy Pieters, rijdt de AG Driedaagse Brugge-De Panne. Met verder ook nog Wild, Wiebes, Van Dijk en de Italiaanse toppers Longo Borghini en Bastianelli erbij, belooft het ook bij de vrouwen een mooie strijd te worden.

VOLG LIVE OP TV!

De AG Driedaagse Brugge-De Panne is dinsdag (vanaf 14u) en woensdag (vanaf 14u15) live te volgen in Sporza op Eén. Bij de start in Brugge en aan de finish in De Panne wordt geen publiek toegelaten. Bovendien raadt de organisatie sowieso iedereen af om langs het parcours de koers te bekijken. Volg de wedstrijden dus thuis vanuit de zetel!