Het parcours van de AG Driedaagse Brugge-De Panne zal in 2020 zowel bij de mannen als bij de vrouwen enkele wijzigingen ondergaan. Zo zal de passage door de Moeren een nog prominentere plaats krijgen.

De mannen, die op woensdag 25 maart zullen koersen, gaan vier keer de passage aan de poldervlakte De Moeren afwerken. "Een eerste keer in aanloop naar de drie plaatselijke ronden en dan nog driemaal in de 44 kilometer lange toertjes op en rond de aankomstsite in De Panne", legt Johan Van Hecke van het organiserende comité uit. "De Moeren worden dus sowieso de scherprechter van onze wedstrijd."

"Vanuit Brugge, sinds 2018 de startplaats van onze beide wedstrijden, trekken we met de mannen via Gistel, Middelkerke, Diksmuide en Veurne zo naar De Moeren. De beklimmingen van onder andere de Monteberg, Kemmelberg en Rodeberg vallen dus weg. Na De Moeren passeren we een eerste keer, na zowat 68 kilometer koers, aan de finish op de Zeelaan in De Panne. En dan beginnen we aan de drie plaatselijke ronden."

"Het inlassen van extra doortochten langs De Moeren moet voor nog meer spektakel en spankracht zorgen. Het zal op 25 maart een gevecht worden tegen de wind en dat zal daags nadien ook het geval zijn, wanneer onze dameskoers verreden wordt. Ook de vrouwen gaan nu tweemaal de wind moeten trotseren ter hoogte van De Moeren, daar waar zij vroeger die poldervlakte niet aandeden. We werken reeds volop aan de samenstelling van ons deelnemersveld", gaf Van Hecke nog mee.

In 2019 ging de zege in de AG Driedaagse Brugge-De Panne bij de mannen naar de Nederlander Dylan Groenewegen, die het haalde na een massasprint voor de Colombiaan Fernando Gaviria en de Italiaan Elia Viviani. Beste Belg was toen Jonas Van Genechten met een zevende plaats. Bij de vrouwen ging de zege ook al naar Nederland. Kirsten Wild haalde het, eveneens na een massasprint, voor haar landgenote Lorena Wiebes. Lotte Kopecky werd derde.