Kirsten Wild won met een fietslengte voorsprong de AG Driedaagse Brugge-De Panne. Haar ervaring op de baan hielp haar aan de overwinning. "En ik heb gespiekt bij Dylan Groenewegen", lachte de Nederlandse.

Kirsten Wild heeft met sprekend gemak de AG Driedaagse Brugge-De Panne gewonnen. Ze had van de Driedaagse een hoofddoel gemaakt. "Samen met de ploeg wou ik deze koers echt winnen. Ik ben blij dat ik de verwachtingen heb kunnen inlossen. Als voorbereiding heb ik gisteren nog een paar keer de sprint van Dylan Groenewegen bekeken. Natuurlijk heeft mijn ervaring op de baan ervoor gezorgd dat ik perfect mijn sprint kon timen", zegt de Nederlandse. 

Wild was ook wild van het publiek. "Ik ben verrast door de opkomst. Het is uitzonderlijk dat er zo veel mensen naar een vrouwenkoers komen kijken. En dat op een donderdag. Het was fantastisch om zo te winnen", glundert Wild. "Het WK baanwielrennen en de Driedaagse waren de wedstrijden die ik had aangestipt. Zondag doe ik mee aan Gent-Wevelgem. Als ik goed over de Kemmelberg geraak, kan ik ook iets betekenen aan de finish. Daarna rij ik nog de Ronde van Vlaanderen, maar daar zal ik werken in dienst van Lisa Brennauer."

Lotte Kopecky was de beste Belgische op een derde plaats. "Ik zat naar aanloop van de sprint perfect. Tot iemand voor mij de benen stil hield. Toen zag ik Kirsten Wild mij passeren en ik wist dat ik haar moest volgen. Om haar dan nog in te halen is bijna onmogelijk", zegt Kopecky. "Dit is nu de tweede keer dat ik derde ben. Daar ben ik wel blij mee. Ik kijk nu met plezier uit naar Gent-Wevelgem."