Net als bij de mannen woensdag kende de AG Driedaagse Brugge-De Panne bij de vrouwen donderdag een schitterende apotheose. In een massasprint op de Zeelaan in De Panne haalde de Nederlandse Kirsten Wild het voor Lorena Wiebes en Lotte Kopecky.

De benen rustig losrijden was niet aan de orde. Van bij de start in Brugge lag het tempo bijzonder hoog. Op de kasseien van Meetkerke, na 12 km koers, werden de eerste gelosten al gesignaleerd. Toch duurde het tot na het eerste wedstrijduur eer we van de eerste echte ontsnapping van de dag konden spreken. Daniela Alexandre Reis reed een voorsprong van 20 seconden bij elkaar, maar alleen opboksen tegen het peloton bleek te zwaar en dus zat de vlucht van de Portugese er na een tiental kilometer alweer op.

Ook de daaropvolgende aanvalspoging kwam van een enkeling. Severine Eraud, net als Daniela Alexandra Reis een renster van Doltcini-Van Eyck Sport, koos met nog een kleine 60 van de 134 af te leggen kilometers het hazenpad. Zij wist 27 seconden bij elkaar te fietsen, maar nog voor de eeste passage aan de meet in De Panne werd ook de Française opnieuw gegrepen.

In totaal moesten er drie rondes op het lokale circuit afgewerkt worden. De volgende aanvalster was Sofia Bertizzolo, maar ook de jonge Italiaanse van Team Virtu Cycling kon het ondanks een maximale voorsprong van 33 seconden niet heel lang uitzingen. Het tempo in het peloton lag dan ook ontzettend hoog, wat resulteerde in verbrokkeling en jammer genoeg ook in een aantal valpartijen, met Lucinda Brand en Elisa Longo Borghini als bekendste slachtoffers.

Nieuwe voldragen aanvalspogingen kwamen er niet meer en dus werd er op de Zeelaan in De Panne door een uitgedund peloton voor de overwinning gespurt. De Nederlandse Kirsten Wild, regerend wereldkampioene op de baan in het omnium en de ploegkoers, timede haar sprint het best en won met ruime marge voor haar landgenote Lorena Wiebes. Lotte Kopecky zorgde ervoor dat er ook een Belgische mee op het podium mocht in deze WorldTour-koers, als derde.