Dylan Groenewegen heeft na zijn twee ritzeges in Parijs-Nice nu ook de AG Driedaagse Brugge-De Panne gewonnen. "Ik was vandaag gewoon de sterkste", zegt de Nederlander.

"Op het podium zie ik de drie snelste renners van het peloton staan. Elia Viviani en Fernando Gaviria zijn zeer rap, maar ik was vandaag gewoon beter. Toen ik uit het wiel van Gaviria kroop, wist ik dat ik ging winnen", zegt Groenewegen vol vertrouwen. 'Deze keer win ik, maar de volgende keer kan het net zo goed iemand anders zijn. Het hangt af van hoe sterk de benen zijn."

Hoe Groenewegen de sprint heeft kunnen winnen, weet hij zelf ook niet. "Vandaag was het puur op instinct. Ik weet bijna niet meer wat er gebeurde nadat we de laatste bocht uitkwamen. Uiteindelijk win ik omdat ik gewoon de beste benen had. Zondag in Gent-Wevelgem zal het anders gaan. Het is niet dezelfde koers, maar ik gaan proberen te bevestigen. Wij rijden altijd om te winnen", besluit Groenewegen.

Fernando Gaviria kwam als tweede over de meet. "Om Groenewegen te verslaan, moet je alleen sneller rijden dan hem, maar dat is moeilijk. Met de smalle wegen en de bocht op het einde was de finale heel technisch. Dan kan het al eens gebeuren dat je elkaar aanraakt in de sprint. Dat was nu ook het geval", zegt Gaviria. "Samen met de ploeg kijk ik nu uit naar zondag. Ik heb goede benen en samen met Alexander Kristoff kan er veel gebeuren."