Jolien D'hoore was de overduidelijke winnares van de Driedaagse Brugge-De Panne, maar de Belgische kampioene had aanvankelijk niet door dat zij als eerste over de meet was gekomen...

"Echt waar, ik wist niet eens dat ik gewonnen had toen ik de meet overschreed", vertelde D'hoore. "Ik dacht echt dat we de kopgroep nog niet hadden ingelopen. Ik concentreerde me op een groepssprint voor een zevende of achtste plaats. Spurten op mijn instinct zoals op de piste."

"Er werd heel nerveus gekoerst", vervolgde D'hoore. "Het regende bij aanvang en door het wringen werd het soms bijzonder gevaarlijk, omdat iedereen vooraan wou blijven zitten. Bovendien was dit de eerste editie. We wisten dus helemaal niet waaraan we ons mochten verwachten. Nu was het gewoon afwachten en werd er zeer hectisch gekoerst. Een groepje van 15 vertrok al heel vroeg in de wedstrijd en dat was voor mij een ideaal scenario, want in volle finale smolt alles samen."

"Ik wist dat mijn conditie goed was, maar op één of andere manier kwam het er dit seizoen nog niet uit. Vandaag dus wel. Dat is goed voor het moreel en zeker ook voor de ploeg. Zondag wil ik opnieuw een gooi doen naar de zege in Gent-Wevelgem", besloot D'hoore.