Twee sterke prestaties, maar twee keer tweede. Het is het harde verdict van het weekend van Laurens Sweeck. De kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal zag zijn kansen op winst in Zonhoven stranden in het zand.

In z'n eentje reed Laurens Sweeck een kloof van vijftien seconden op Toon Aerts dicht. Zou hij in de Telenet Superprestige in Zonhoven voor het eerst sinds begin oktober nog eens kunnen aanknopen met de overwinning? De vooruitzichten waren gunstig. En toen kwam die laatste passage door de Kuil.

"Ik zat op mijn limiet en werd onder druk gezet door Toon", zocht Sweeck niet naar excuses voor zijn val. "Ik wilde een gaatje op hem dicht rijden door vol de Kuil in te duiken. Er was echter een kleine afsprong van 20 centimeter. Mijn voorwiel belandde in het losse zand, blokkeerde en ik lag tegen de grond. De val was nog redelijk zacht, maar mijn kansen op winst waren zo wel gaan vliegen."

Of hij in een sprint Aerts had kunnen kloppen? "Geen idee, we zaten allebei op de limiet. Het ging van kleine foutjes afhangen. Jammer genoeg maakte ik zelf een grote. Het was ook spijtig voor de wedstrijd, dit had een hele mooie finale kunnen opleveren."

Kan Sweeck leven met twee tweede plaatsen in evenveel dagen? "Ik ben zeker tevreden met mijn weekend, maar het is ook frustrerend. Alle mannen die hier waren heb ik al eens geklopt, maar dan deed er ene Mathieu (van der Poel, nvdr.) mee. En nu klopt Toon mij. Dan moet ik volgende week Mathieu maar eens kloppen (lacht)."

ISERBYT: 'GOED GEVOEL OVERHEERST'

Eli Iserbyt keerde dit weekend terug van stage in Spanje voor de Superprestige in Zonhoven, zondagavond stapte hij met een gevoel opnieuw het vliegtuig in. Opnieuw richting Iberisch schiereiland.

"Na een stage ben ik altijd iets minder in het begin van de wedstrijd, maar in vergelijking met de laatste weken was ik naar het einde toe terug iets beter. Dat gevoel neem ik terug mee naar de komende weken. Bovendien ligt het zand me niet, maar dit was toch een goede prestatie."

Iserbyt begon aan het seizoen met zeven zeges in negen wedstrijden, zijn laatste overwinning dateert intussen al wel van 1 november op de Koppenberg. "Beter worden dan in het begin van het seizoen zal me niet meer lukken, maar voor de drukke kerstperiode zal ik wel terug in orde zijn. Volgende week hoop ik terug vanaf de eerste ronde mee te doen vooraan."