Toon Aerts reed zondag in Zonhoven naar zijn tweede overwinning van het seizoen. Een val van Laurens Sweeck zorgde voor de beslissing in een beklijvend duel, maar ook een volleybalveld in Rijkevorsel speelde een rol in de zege van de Belgisch kampioen.

Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel probeerde Toon Aerts zijn stempel op de wedstrijd te drukken. De Belgische kampioen nam tot twee keer toe afstand, maar tot twee keer toe zag hij Laurens Sweeck de kloof dichtrijden.

"Ik was niet slecht vandaag, maar ik had zeker geen topdag", geeft Belgisch kampioen Aerts toe. "Mijn gevoel was dat Laurens vandaag net iets beter was. Ik merkte al snel dat hij als zandspecialist een goede dag had."

Met twee doken ze samen de laatste ronde in. "Ik dacht dat de wedstrijd in een sprint beslist zou worden, maar dook zo snel mogelijk de put in om voldoende snelheid te hebben. Met die actie heb ik Laurens allicht in de fout gedwongen. In tweede positie is het veel moeilijker om de diepte in te duiken. Dankzij zijn fout kon ik terug afstand nemen en naar de overwinning rijden."

HET VOLLEYBALVELD VAN RIJKEVORSEL

De fout van Sweeck was finaal beslissend, maar Aerts legde ook zelf de basis met zijn goede passages door het zand. "In het zand heb ik bijna geen enkele fout gemaakt", toonde Aerts zich tevreden. "Binnenkort moeten we op het BK veel door het zand rijden, dus heb ik wat extra geïnvesteerd in die techniek. Zo ging ik vorige week op een volleybalveldje in Rijkevorsel nog een uur door het zand ploeteren. Om toch nog even dat gevoel te hebben en aan mijn techniek te werken."

In de tussenstand van de Telenet Superprestige wordt Toon Aerts alleen leider, de Belgische kampioen heeft nu één punt voorsprong op Laurens Sweeck. "Het eindklassement is een belangrijk doel, maar één puntje stelt niets voor. Het zal nog een pittige strijd worden. Eén voordeel: de komende drie wedstrijden moeten mij wel liggen."