Wereldkampioene Lucinda Brand won voor de vierde opeenvolgende keer de wereldbekerwedstrijd in Namen. In een reactie geeft de 'koningin van de Citadel' aan dat ze gewoon heel erg houdt van deze cross.

Geknipte combinatie

"Ik weet niet precies wat deze wedstrijd zo speciaal maakt. Ik hou er gewoon heel erg van. Het is heel veel bergop en die afdalingen zijn snel en gevaarlijk... Die combinatie ligt mij blijkbaar heel goed. Denise (Betsema) bleef mij wel voortdurend onder druk zetten, waardoor de voorsprong nooit echt heel comfortabel werd. Het was een heel ander gevoel dan vorig jaar want toen zat ik in de flow en maakte ik nauwelijks fouten. Nu had ik niet echt alles naar mijn zin en niet alles onder controle. Door de blijvende druk ga je voortdurend er iets te gehaast in. Ik ben tot het uiterste moeten gaan om het te halen."

Technisch en mentaal

"Naar mijn gevoel was deze editie iets technischer. De schuine kant was heel de tijd zoeken en - voor mij dan - niets vinden. Ik vond het nog steeds plezant, maar je moet toch opletten dat je niet gefrustreerd geraakt. Zo blijkt nog maar eens dat crossen toch ook echt een mentale inspanning vergt."

Gelukkig met publiek

"Het publiek was zo gaaf. Het omhoogrijden en -rennen ging naar mijn gevoel ineens harder omdat iedereen je toeschreeuwt. Dat publiek heb ik vorig jaar heel hard gemist."