Als Lucinda Brand stevig start, is ze vaak vertrokken voor de rest van de wedstrijd. Zo ook tijdens de UCI World Cup in Namen. De wereldkampioene domineerde van start tot finish. Denise Betsema finishte uiteindelijk op 20 seconden, op afstand gevolgd door Puck Pieterse.

Stevig starten en dan voorop blijven, het lijkt een beproefd recept in wereldbekercrossen. Zo ook bij de vrouwen, waar Brand van bij de start het vuur aan de lont stak. De wereldkampioene maakte in vergelijking met de anderen het minst fouten en wist telkens 10 à 15 seconden voorop te blijven.

Betsema kwam op het einde nog sterk opzetten, maar Brand kon standhouden. Op meer dan een minuut finishte Pieterse na een knappe wedstrijd als derde. Voor de verdere ereplaatsen hielden de Nederlanders het spannend; Fem van Empel kon in de laatste meters nog Carmen Alverado afhouden nadat die een sterke remonte had ingezet.

Met haar vierde opeenvolgende overwinning in Namen versterkt Brand haar leiderspositie in de wereldbekerstand. Betsema volgt nu op 23 punten. De jeugdige Pieterse staat op 54 punten van de wereldbekerleidster.