Pim Ronhaar kon in de U23-wedstrijd voor de UCI CX wereldbeker in Namen de zegepalm in de wacht slepen. Het was een ouderwetse België-Nederland waaruit de wereldkampioen zich al snel kon losmaken. Niels Vanputte kon zich uiteindelijk nog voor werelbekerleider Hendrikx nestelen op het podium.

In de beloftenwedstrijd waren de Belgen en Nederlanders meteen goed vertegenwoordigd vooraan. Om beurten werd de kop genomen, maar wereldkampioen Ronhaar koos al snel het ruime sop om halverwege de wedstrijd al driekwart minuut voorsprong bijeen te rijden.

Daarachter probeerden Emiel Verstrynge en Niels Vandeputte om beurten Mees Hendrikx achter te laten. In de laatste ronde slaagde Niels Vandeputte daarin en kon hij op een kleine halve minuut van Ronhaar stranden op de tweede plek. Kort daarna finishte de wereldbekerleider en stelde zo zijn trui veilig.

Ronhaar: "Dit soort crossen doe ik graag. Ik reed hier wel al in de top 5 maar heb echter nog nooit echt een topprestatie kunnen leveren. Ik was er dus nu wel op gebrand om hier eens te winnen."