Geen verrassingen op het podium na de wereldbekerwedstrijden bij de juniores. Met Haverdings bij de mannen en Backstedt won telkens de wereldbekerleider ook de wedstrijd.

Haverdings nooit uit top 3

De kopstart bij de junior mannen was voor wereldbekerleider David Haverdings. De Nederlander is nooit uit de top 3 van de wedstrijd verdwenen. Hij werd eerst gevolgd door Kenay De Moyer en daarna kort even door de Brit Nathan Smith. Smith reed ook even een ronde voorop. Daarna gingen Haverdings en Smith even samen op pad, maar de Nederlander wist hem toch los te rijden. Voor de tweede plek ging De Moyer Smith nog voorbij en van het duo achtervolgende Fransmannen was Corentin Lequet de betere. Hij kon ook nog de Brit achterlaten en het podium vervolledigen.

Haverdings: "Ik wist dat het een materiaalslag ging worden en wou meteen vooraan rijden om de risico's zo te beperken. Het pakte goed uit en mijn materiaal hield stand. Ik houd wel van dit soort races en ben dan ook heel blij dat ik hier heb kunnen winnen."

Backstedt van start tot finish

Meteen mee voorop zijn, was ook het plan van Zoe Backstedt bij de vrouwen juniores. Zij was één van de kopstarters en kon na een eerste ronde al Leonie Bentveld op 15 seconden zetten. Stelselmatig bouwde de Britse haar voorsprong uit. In de achtergrond ontstond een strijd tussen Bentveld, haar landgenote Hoefmans en de Italiaanse Corvi. Op de meet hield de wereldbekerleidster uiteindelijk een grote minuut voorsprong op de Nederlandse Bentveld. Corvi finishte op 17 seconden van de Nederlandse en bezet zo de derde stek.

Backstedt: "Ik had het parcours in stukjes opgedeeld en hield mijn eigen tempo aan. Op de klim ging ik wel vol aan omdat dat de enige plek is waar je kan doorzetten. Zoals ik het in mijn hoofd had, kon ik het afwerken. Ik had vertrouwen en reed een goede race van bij de start."