Trois ... deux ... un! Et c'est parti! Zondag staat in Namen de UCI World Cup Cyclo Cross Namur op het programma. Drievoudig wereldkampioen en parcoursbouwer Erwin Vervecken sprong nog eens op zijn crossfiets.

De conclusie? Ook de dertiende editie van de Citadelcross is een pareltje met diverse uitdagingen. Na de pittige klim op de kasseitjes van de Citadel van Namen in de openingsfase moeten de crossers al hun kwaliteiten aanspreken.

Ploeteren door de modder, korte nijdige hellingen, een korte trappenpartij of een schuine kant waar het evenwicht op de proef wordt gesteld? Als crosser moet je in Namen van alle markten thuis zijn.

De passage op de schuine kant werd trouwens licht aangepast in vergelijking met de voorbije edities. "Die strook was lang één van de attractiepolen van het parcours. Omdat er zich de laatste jaren een paadje had gevormd, verdween de technische uitdaging en reden de renners tegen dertig per uur naar beneden", legt Vervecken uit. "Door de schuine kant vijf meter hoger te leggen, wordt het dit jaar opnieuw balanceren en naar het juiste evenwicht zoeken."

De aankomst van de UCI World Cup Cyclo Cross Namur ligt opnieuw aan het statige paviljoen op de Esplanade van Namen.

Bekijk het volledige parcours in bovenstaand filmpje.