Mathieu van der Poel zal komende winter een beperkt crossprogramma afwerken, maar de wereldkampioen veldrijden heeft te kennen gegeven zeker aan de start te zullen komen in Namen!

Vorig jaar won Mathieu van der Poel de Wereldbekerwedstrijd in Namen na een heroïsche wedstrijd op een loodzwaar modderparcours. Op zondag 20 december 2020 zal de Nederlander opnieuw zijn opwachting maken op de Citadel.

Van der Poel heeft donderdag zes crossen bekendgemaakt waaraan hij komende winter zeker zal deelnemen. Dat zijn om te beginnen de Scheldecross in Antwerpen (12/12), de Azencross in Loenhout (29/12), de GP Sven Nys in Baal (1/1) en de Flandriencross in Hamme (23/01). Alle vier zijn dit crossen van de Trofee Veldrijden. Ook op de Ethias Cross in Bredene (30/12) zal VdP van de partij zijn.

Organisator Christophe Impens (Golazo) is erg tevreden met de plannen van de wereldkampioen: "Mathieu rijdt maar twee maanden in het veld, dus we zijn erg blij dat we hem in zes van onze crossen aan de start krijgen. Zelfs als we alle crossen achter gesloten deuren moeten organiseren - zoals het er voorlopig helaas nog steeds uit ziet - betekent de aanwezigheid van Mathieu een flinke meerwaarde voor het spektakel, in dit geval voor de tv-kijker."

Mathieu van der Poel kijkt al uit naar het veld: "Ik ben in de eerste plaats blij dat deze wedstrijden doorgaan ondanks de huidige situatie. Mijn veldritseizoen begint zo ook vorm te krijgen. Ik wil in de maanden december en januari zoveel mogelijk crossen. Dit zijn zes mooie crossen, allemaal vaste waardes op de kalender die in het verleden altijd voor spektakel hebben gezorgd. Uiteraard blijft het niet bij deze zes, binnenkort zullen we nog extra wedstrijden bekendmaken. Hoe dan ook kijk ik er naar uit om deze winter weer het beste van mezelf te geven."