Lucinda Brand heeft in Namen op een loodzwaar parcours de Telenet UCI World Cup cross gewonnen. Katerina Nash blijft aan de leiding in het algemene klassement.

Yara Kastelijn nam de beste start, maar het was Ceylin del Carmen Alvarado die de eerste ronde als eerste zou afsluiten, Sanne Cant was 7de op 11 seconden. Een ronde later nam Annemarie Worst de leiding over met 4 seconden voorsprong op het duo Alvarado en Lucinda Brand. Kastelijn was daar al teruggezakt naar de 7de plaats op 41 seconden. Cant volgde als 14de op 55 seconden. De toon voor een loodzware cross was gezet.

Op het einde van ronde 3 had Brand een gaatje van 8 seconden op Alvarado en 29 tellen op Worst. Marianne Vos, die vanop rij 3 startte, lag 16de op 2'18", maar was ondertussen wel Cant gepasseerd. Brand leek het goede ritme beet te hebben en bouwde haar voorsprong uit richting een halve minuut. In de laatste ronde ging de Nederlandse kampioene tegen de grond en werd het verschil terug kleiner, maar nog altijd voldoende groot om de zege binnen te halen.

Brand finishte na een mooie wedstrijd met een vijftiental seconden voorsprong op Alvarado. De derde plaats was voor Worst op ongeveer 1'20". Evie Richards pakte de vierde plaats op meer dan anderhalve minuut. Katerina Nash eindigde als vijfde op 1'45" en blijft aan de leiding in de Telenet UCI Wereldbeker. Vos klokte op 3 minuten af als negende, Cant als 15de nog een halve minuut later.