Nieuws

Van der Poel: 'Ik kan me zo'n duel niet meer herinneren'

22.12.2019

"Dit was echt een zwaarbevochten overwinning", liet een onderkoelde Van der Poel zondag na afloop van de Wereldbekermanche veldrijden in Namen noteren. "Hier ben ik diep voor moeten gaan. Maar het is wel leuk om zo te winnen, na zo'n duel, zo'n strijd."

Lees meer

Iserbyt: 'Afstappen was de enige juiste keuze'

22.12.2019

Eli Iserbyt moest zondag halfweg cross in Namen onderkoeld opgeven. De renner van Pauwels-Sauzen-Bingoal kon niet verder en verliest zoe z'n leidersplaats in het klassement van de Wereldbeker.

Lees meer

Van der Poel wint heroïsche Wereldbekermanche in Namen

22.12.2019

Mathieu van der Poel heeft zondag de Telenet UCI World Cup cross in Namen gewonnen. Van der Poel haalde het na een zware cross voor Toon Aerts en Corné van Kessel.

Lees meer

Brand rijdt solo naar de zege in Namen

22.12.2019

Lucinda Brand heeft in Namen op een loodzwaar parcours de Telenet UCI World Cup cross gewonnen. Katerina Nash blijft aan de leiding in het algemene klassement.

Lees meer

Kuhn wint bij de beloften

22.12.2019

Kevin Kuhn (Zwi) heeft de wereldbekerveldrit in Namen voor de beloften gewonnen. Hij haalde het met 6 seconden voorsprong op Ryan Kamp en Jakob Dorigoni. De Zwitser blijft ook aan de leiding in het klassement.

Lees meer

Thibau Nys slaat dubbelslag in Namen

22.12.2019

Thibau Nys heeft de wereldbekerveldrit voor juniores in Namen gewonnen. Hij haalde het met 45 seconden voorsprong op de Zwitser Dario Lillo. De jongeling pakt 4 op 4 en met nog 3 manches te gaan is Nys nu al zeker van de eindwinst.

Lees meer

Toon Aerts: 'Die stenen geven een wedstrijd iets heroïsch'

19.12.2019

Zijn indrukwekkende overwinning in de modder van Ronse heeft vorige week veel losgemaakt. Bij de Belgische kampioen zelf, maar ook bij het publiek. Zondag droomt de renner uit Rijkevorsel van een bisnummer in de Telenet UCI World Cup in Namen. "Die wedstrijd wil ik ooit op mijn palmares."

Lees meer

Organisatoren mikken op 7.000 toeschouwers

12.12.2019

De organisatoren van de Wereldbekermanche op en rond de Citadel van Namen hopen op 22 december een nieuw toeschouwersrecord te vestigen. Vorig jaar zakten zo'n 7.000 veldritfans af naar de Telenet UCI World Cup Namur. "Veldrijden is een groeiende sport in Wallonië", licht Sébastien Legat van organisator Golazo de ambities toe.

Lees meer

Erwin Vervecken neemt je mee op het 'nieuwe' parcours van Namen (VIDEO)

12.12.2019

Op 22 december zakt de wereldtop in het veldrijden af naar Namen voor de Telenet UCI World Cup. Erwin Vervecken neemt je alvast mee op verkenning op het 'nieuwe' parcours. Uiteraard blijft het grootste gedeelte van het prachtige parcours intact, maar er zijn toch enkele opvallende wijzigingen.

Lees meer