Nieuws

Van Aert: 'Trapte pinnen van mijn schoen door pedaal'

23.12.2018

Wereldkampioen Wout van Aert won vorig jaar de Telenet UCI World Cup Soudal Classic in Namen, maar moest dit keer de duimen leggen voor Mathieu van der Poel. "Veldrijden is niet saai. Mocht je je vervelen zou je snel met je gezicht in het slijk liggen, hoor."

Lees meer

Aerts: 'Moeten hopen op Koppenberg-scenario'

23.12.2018

Je zal maar erkend worden als één van de beste veldrijders van het pak, maar toch zo vaak in het zand bijten. Toon Aerts ligt er alvast niet wakker van. "Ik keek al lange tijd uit naar deze cross."

Lees meer

Van der Poel: 'Nog eens leuk om mee te maken'

23.12.2018

Mathieu van der Poel pakte in de Telenet UCI World Cup Soudal Classic in Namen zijn zeventiende zege van het seizoen. De Nederlander amuseerde zich op de Citadel. "Dit is één van de zwaarste crossen van het seizoen."

Lees meer

Van der Poel pakt 17de zege van het seizoen

23.12.2018

Mathieu van der Poel heeft in Namen de manche van de Telenet UCI World Cup gewonnen, die ook deel uitmaakt van de Soudal Classics. Hij had meer dan een minuut voorsprong op achtervolger Wout Van Aert.

Lees meer

Brand topt volledig Nederlands podium op de Citadel van Namen

23.12.2018

Lucinda Brand was de beste vrouw tijdens de Telenet UCI World Cup in Namen. In de wereldbekerwedstrijd op de Citadel van Namen, onderdeel van de Soudal Classics, was de Nederlandse de snelste voor twee landgenotes.

Lees meer

Pidcock fladdert naar zege op de Citadel van Namen

23.12.2018

Tom Pidcock heeft de Telenet UCI World Cup in Namen gewonnen. In de Soudal Classic op de Citadel van Namen was de Britse wereldbekerleider veruit de beste klimmer. Pechvogel Eli Iserbyt werd derde na de Italiaan Jakob Dorigoni.

Lees meer

Cortjens is sterkste junior op een lastig parcours

23.12.2018

Op de Telenet UCI Soudal World Cup Soudal Classic heeft Ryan Cortjens alweer getoond dat hij de beste junior is op een zware omloop. De Belg soleerde naar de zege voor wereldkampioen Ben Tullett en Witse Meeussen.

Lees meer

Wereldbekerleider Aerts: 'Hier maak ik echt kans om Mathieu te kloppen'

21.12.2018

De Citadel van Namen is zondag het decor van de van de zesde wereldbekermanche van het seizoen. Leider Toon Aerts start met goede moed aan de opdracht en gelooft in een stunt. "Als er één parcours is waar ik Mathieu dit jaar nog kan kloppen, dan is het Namen."

Lees meer

BOB = nul op, ook op de Telenet UCI Cyclo-cross Wereld Beker in Namen (VIDEO)

21.12.2018

Met de nieuwe wintercampagne 'BOB = nul op!' benadrukken de gewesten, Assuralia, de Belgische Brouwers en Vias institute om je verantwoordelijk te gedragen op onze wegen tijdens de eindejaarsfeesten.

Lees meer

Vijf wereldkampioenen en een record aantal deelnemers in Namen

18.12.2018

Nu zondag staan er voor het eerst in de geschiedenis van het veldrijden vijf regerende wereldkampioenen aan de start van eenzelfde veldrit. Naast de vier wereldkampioenen die afgelopen weekend al allen aan de slag waren in Antwerpen en Zonhoven, is ook de beloftenwereldkampioene bij de dames Evie Richards van de partij in Namen.

Lees meer