De Soudal Cyclocross Masters, op woensdag 20 februari in Waregem, is veel meer dan een 'doordeweekse' veldrit. De veldrijders mogen dit jaar hun technische vaardigheden tonen tijdens een spectaculaire trialcompetitie.

Trial is al jarenlang een in België bijzonder gesmaakte tak van de wielersport, getuige daarvan de vele mooie prestaties van onze landgenoot Kenny Belaey. In Waregem zullen de crossers ook kunnen tonen hoe behendig ze zijn op hun crossfiets, want naast de traditionele afsluitende crossjes over de halve afstand en het hoogspringconcours dat al enkele jaren op het programma staat, krijgen de Soudal Cyclocross Masters dit jaar voor het eerst een trial op het programma.

Renners kunnen hun kunstjes tonen op een parcours dat aangelegd is op een grasveldje op de Zuiderboulevard en dat bezaaid zal liggen met hindernissen die enerzijds snelheid en behendigheid, maar anderzijds ook pure techniek en balans zullen vergen. Over de hindernissen wordt nog volop gebrainstormd, maar onder andere een evenwichtsbalk, een bandentapijt, enkele schansjes, kegeltjes en uiteraard ook een obligate balk maken deel uit van het parcours.

Wie zijn/haar voet het minst aan de grond zet en in geval van ex-aequo het snelst het parcours aflegt, wordt de winnaar.

Afspraak woensdagavond 20 februari vanaf 18u op de zuiderboulevard in Waregem. De inkom is gratis voor iedereen!