Mathieu van der Poel heeft met overmacht de Waaslandcross in Sint-Niklaas gewonnen. De wereldkampioen begon in de vierde ronde aan zijn solo op het snelle parcours in recreatiedomein De Ster en finishte hij met net geen halve minuut voorsprong op Quinten Hermans. "Toch had ik liever langer in groep gereden."

De omloop was nochtans razendsnel, maar toch slaagde Mathieu van der Poel om meer dan een halve Waaslandcross alleen op kop te rijden. In de wereld van de Nederlander lijkt winnen de makkelijkheid zelve. Maar de wereldkampioen was de eerste om dat zelf te ontkrachten. "Dat lijkt misschien zo", zei hij na afloop. "Maar op zo'n snel rondje waar techniek niet echt nodig is, moet ik ook een uur vol rijden. Het was zeker geen gemakkelijke dag."

Het duurde tot de vierde ronde voor Van der Poel aan zijn solotocht begon. Daarvoor vormde hij samen met Quinten Hermans, Tom Pidcock en Wietse Bosmans de kopgroep. Tot in de vierde ronde Hermans een foutje maakte in het zand. "Eigenlijk wilde ik nog wat langer met dat groepje verder rijden", aldus Van der Poel. "Maar ik hoorde dat iemand achter mijn rug bleef steken in het zand. Ik kreeg meteen een kloof cadeau. En op een omloop waar het moeilijk is om een voorsprong te nemen is dat al doorslaggevend."