Sanne Cant heeft in Sint-Niklaas haar eerste overwinning van het seizoen gepakt. Maar die kreeg ze niet op een presenteerblaadje aangeboden. Een schuiver in een van de laatste bochten maakte van de slotfase nog een absolute nagelbijter. "Ik heb de sprint gewonnen op één been."

Het was een diepe zucht van opluchting die Sanne Cant slaakte. Haar zege in de Waaslandcross betekende immers de eerste triomf van de wereldkampioene dit seizoen. Maar cadeau kreeg ze die allerminst. "Er zaten veel lange rechte stukken in het parcours", aldus Cant. "Door de wind was het ook moeilijk om een verschil te maken. Laat staan om lang alleen te rijden."

Toch reed Cant nog voor halfweg de wedstrijd alleen weg na een valpartij van Aniek Van Alphen. Maar de Nederlandse toonde zich taai en liet de Belgische nooit ver wegrijden. Door een schuiver van Cant in de absolute slotfase keerde Van Alphen nog terug en werd het alsnog spannend. "Enkele rondes daarvoor had ik in die bocht Jinse Peeters zien liggen, die daar zwaar ten val was gekomen. Ik heb daar wat schrik door gepakt. Maar ik lag in het midden van de weg en de kans dat ze mij kon passeren, was heel klein."

De strijd om de zege zou uiteindelijk beslecht worden in een spurt. "Wie na de zandstrook het snelst terug op zijn fiets zat, zou het halen. Maar simpel is dat toch niet. Bij mij wilde mijn rechtervoet niet in het klikpedaal geraken. Ik heb die sprint gewonnen op één been. Dit doet enorm veel deugd. Ik hoop dat ik nu vertrokken ben."