Net als vorig jaar in Sint-Niklaas heeft Richard Andrade gewonnen bij de junioren. Toch leek de Nederlander Twan van der Drift lange tijd op weg naar de zege, maar in de slotronde kreeg hij af te rekenen met materiaalpech en ging de Fransman er na een knappe remonte nog op en over.

De wedstrijd bij de junioren leek lange tijd een solotocht te worden van Twan van der Drift. Na een blitzstart pakte de Nederlander meteen 20 seconden voorsprong. Maar in het tweede deel van de wedstrijd kreeg Van der Drift het lastiger en verloor hij seconde per seconde van zijn bonus op een weerbarstige Richard Andrade.Bij het ingaan van de slotronde bedroeg de achterstand van de Fransman nog tien seconden, maar na materiaalpech van Van der Drift kwamen de twee weer samen.

Terwijl bij de Nederlander de veer gebroken was, stoomde Andrade door en sloeg hij meteen een definitieve kloof. Voor de Fransman is het zijn tweede overwinning op rij in recreatiedomein De Ster. Van der Drift werd tien seconden later tweede, de Deen Gustav Wang vervolledigde het internationale podium op plek drie.