Sanne Cant heeft in de Rectavit Waaslandcross Sint-Niklaas haar eerste zege van het seizoen gehaald. In een spannend duel rekende ze af met de Nederlandse Aniek Van Alphen.

Sanne Cant en Kata Blanka Vas kwamen na de start het beste in het veld. Jinse Peeters maakte een val en moest op een brancard afgevoerd worden. Vooraan kregen we een groepje van vier, want ook Aniek Van Alphen en Laura Verdonschot sloten aan.

Cant versnelde, Van Alphen bleef in de buurt, maar Blanka Vas en Verdonschot moesten passen. Na een val van Van Alphen kon Verdonschot even in de buurt komen, maar de Nederlandse herpakte zich snel. In de voorlaatste ronde had Cant 8 seconden voorsprong op Van Alphen en 13 seconden op het duo Blanka Vas-Verdonschot.

In de laatste ronde ging Cant tegen de grond waardoor Van Alphen aanpikte en zelfs enkele meters voorsprong nam. Cant keerde terug en in de laatste rechte lijn was Van Alphen na een probleempje met haar klikpedaal niet opgewassen tegen de sprint van de wereldkampioene, die nog maar de eerste zege van het seizoen pakt.