Ook in de Rectavit Waaslandcross in Sint-Niklaas stond geen maat op Aaron Dockx. De Belgische kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen pakte zijn zeventiende zege op zeventien wedstrijden na een knappe solo. Bij de eerstejaars ging de zege naar Mike Uytterhoeven.

Bij de tweedejaars nieuwelingen is Aaron Dockx dit jaar outstanding. Ook in Sint-Niklaas voerde hij een fameuze onemanshow op. De Belgisch kampioen reed in de tweede ronde weg van de tegenstand en soleerde naar zijn zeventiende overwinning van het seizoen op zeventien wedstrijden.

"Maar het ging niet zo vanzelfsprekend als het leek", vertelde de winnaar na de aankomst. "Bij de start schoot ik uit mijn klikpedaal en kon ik een valpartij maar nipt vermijden. Ik moest dan meteen achtervolgen. Maar ik kon vrij snel naar de kopgroep rijden. Dat kostte krachten. Maar toen ik kwam aansluiten, kon ik vrijwel meteen wegrijden. Na een ronde had ik zelfs al een voorsprong van veertien seconden." Dockx won uiteindelijk met zeventien seconden voorsprong op Niels Ceulemans. De Duitser Silas Kuschla eindigde derde.

Bij de eerstejaars nieuwelingen ging de zege naar Mike Uytterhoeven. In de eerste wedstrijd van de dag leverde hij tot in de slotronde een felle strijd met Viktor Vandenberghe, maar vlak voor de laatste rechte lijn rekende hij af met zijn concurrent. "Ik zag dat hij telkens afstapte aan het betonnen muurtje waar ik over kon springen. In de laatste ronde heb ik daar een versnelling geplaatst en zo pakte ik vijf meter voorsprong. Die kon ik volhouden tot op de finish."