In de Rectavit Waaslandcross in Sint-Niklaas gaat Mathieu Van der Poel zaterdag op jacht naar zijn elfde zege van het seizoen. Ook onder meer Tom Pidcock en Quinten Hermans tekenen present.

Van der Poel - Pidcock - Hermans. Dat was vorige zondag het podium in de Druivencross in Overijse. Ook in Sint-Niklaas zal dit trio voor een boeiende strijd kunnen zorgen. Het is ook uitkijken naar Zdenek Stybar. De drievoudige wereldkampioen veldrijden focust al enkele jaren volledig op zijn wegcarrière, maar kan ook nog altijd aardig uit de voeten in het veld. Dat bewees hij enkele weken geleden nog in zijn tweede thuishaven, Essen.

Jens Adams, Marcel Meisen, Dieter Vanthourenhout en Wietse Bosmans zijn andere bekende namen aan de start. Vorig jaar ging de zege in de Rectavit Waaslandcross naar Van der Poel. Het hoeft geen betoog dat de Nederlander de grote favoriet is om zichzelf op te volgen.

Bij de vrouwen kregen we een jaar geleden een tweestrijd tussen Sanne Cant en Loes Sels. Wereldkampioene Cant kon pas in de eindsprint afrekenen met haar nicht. Benieuwd wie zich dit jaar in deze 'familiestrijd' kan mengen. Ellen Van Loy, Laura Verdonschot en Kim Van de Steene hebben goeie papieren. Ook de Hongaarse Kata Blanka Vas is al heel het seizoen lang op dreef.