Mathieu van der Poel heeft zaterdagmiddag zijn zestiende zege van het seizoen geboekt. Hij schreef zonder al te veel problemen de Waaslandcross, de derde manche van de Soudal Classics, op z'n naam.

Na twee rondes bleef een kopgroep van 5 renners over met daarbij uiteraard Mathieu van der Poel, maar verder ook Tom Meeusen, Quinten Hermans, Daan Soete en Dieter Vanthourenhout. Die laatste twee moesten gaandeweg afhaken.

Op het einde van de vierde ronde probeerde Van der Poel een kloofje te slaan, maar Hermans hield stand en ook Meeusen zou weer aansluiten. Bij het ingaan van de zevende ronde was de Europese kampioen er dan toch alleen vandoor. Daarachter reed Hermans alleen naar de tweede plaats. Meeusen zou als derde op het podium staan. 

Voor de Nederlander is het zijn zestiende overwinning van het seizoen, zijn eerste in de Soudal Classics dit seizoen. De manches in Neerpelt en Hasselt werden respectievelijk gewonnen door Laurens Sweeck en Kevin Pauwels.

Vorig jaar ging de zege in Sint-Niklaas naar Wout Van Aert, maar die stond deze editie niet aan de start, net als Toon Aerts.