Ceylin del Alvarado is met een dubbelslag aan het seizoen begonnen. Na haar overwinning in Meulebeke was de Nederlandse zondag ook de sterkste in de openingsmanche van de Rectavit Series, de GP Pelt. ?Wat een fantastisch weekend.?

Alvarado voerde de forcing in de tweede ronde. Haar landgenote Yara Kastalijn ging nog een tijdje mee in haar spoor, maar moest finaal plooien. "Door de regenval lag alles er vandaag wat gladder bij. Het was een beetje aanpassen aan de nieuwe omstandigheden, maar dit technische rondje lag mij wel. Mijn lichaam reageerde ook prima op dit eerste dubbel weekend."

Met twee zeges in twee dagen tekende Alvarado voor de perfecte seizoensstart, maar de renster van Corendon-Circus houdt de voetjes op de grond. "Deze vliegende start had ik niet verwacht. Voor dit weekend wist ik niet waar ik stond. De zege van zaterdag was al mooi meegenomen, de overwinning van vandaag bevestigt mijn goede vorm. Op deze manier kan het een mooi seizoen worden."

"Of ik mezelf nu als favoriete zie? Nee! Iedereen zal naar mij kijken, maar ik leg mezelf geen druk op. Volgende week kan er weer iemand anders winnen. Het peloton bij de vrouwen is zo groot dat je nooit weet wie er zal winnen of wie er op het podium staat."

Kastelijn: 'Rij heel graag in de regen'

Yara Kastelijn was de verrassende nummer twee in Pelt. "Ik had het zelf niet verwacht", lachte de renster van 777 CX Team haar tanden bloot. "Voor het seizoen was het mijn ambitie om deze winter eens op het podium staan. Misschien moet ik de lat nu wat hoger leggen en proberen een keertje te winnen."

De omstandigheden in Pelt schrikten Kastelijn niet af. "Ik rij heel graag in de regen. Andere rensters rijden dan misschien met wat meer angst of zitten met hun hoofd al thuis, ik hou net van die crossen in de modder."

Van Anrooij: 'Ik heb mezelf verrast'

Net zoals in Meulebeke kregen we bij de vrouwen een volledig Nederlands podium. De 17-jarige Shirin Van Anrooij was de grote revelatie van de dag. "Op voorhand had ik gehoopt om top tien te rijden en een UCI-puntje mee te sprokkelen, maar het zijn er wat meer geworden. Een podiumplaats had ik nooit verwacht", glunderde Van Anrooij. "De omstandigheden, met veel lopen en veel modder, lagen me wel, maar op het einde was ik bang om te kort te komen. Met deze prestatie tussen de grote kleppers heb ik mezelf echt verrast."

Mag de lat nu wat hoger voor de rest van het seizoen? "Nee, ik blijf met dezelfde instelling de crossen ingaan. Als ik dit seizoen nog een paar keer top tien kan rijden, dan zal ik al heel blij zijn. Hopelijk kan ik nu ook aan de start verschijnen in de wereldbeker in Bern en kan ik een selectie afdwingen voor het EK."