Nieuws

Cant: 'Eerste zege doet enorm veel deugd'

21.12.2019

Sanne Cant heeft in Sint-Niklaas haar eerste overwinning van het seizoen gepakt. Maar die kreeg ze niet op een presenteerblaadje aangeboden. Een schuiver in een van de laatste bochten maakte van de slotfase nog een absolute nagelbijter. "Ik heb de sprint gewonnen op één been."

Lees meer

Van der Poel: 'Geen gemakkelijke dag'

21.12.2019

Mathieu van der Poel heeft met overmacht de Waaslandcross in Sint-Niklaas gewonnen. De wereldkampioen begon in de vierde ronde aan zijn solo op het snelle parcours in recreatiedomein De Ster en finishte hij met net geen halve minuut voorsprong op Quinten Hermans. "Toch had ik liever langer in groep gereden."

Lees meer

Sanne Cant boekt eerste zege van het seizoen

21.12.2019

Sanne Cant heeft in de Rectavit Waaslandcross Sint-Niklaas haar eerste zege van het seizoen gehaald. In een spannend duel rekende ze af met de Nederlandse Aniek Van Alphen.

Lees meer

Derde zege voor Mathieu in Waaslandcross

21.12.2019

Mathieu van der Poel heeft zaterdagmiddag de Rectavit Waaslandcross op zijn naam geschreven. Het is de derde zege voor de wereldkampioen in Sint-Niklaas.

Lees meer

Andrade bist in Sint-Niklaas na knappe remonte

21.12.2019

Net als vorig jaar in Sint-Niklaas heeft Richard Andrade gewonnen bij de junioren. Toch leek de Nederlander Twan van der Drift lange tijd op weg naar de zege, maar in de slotronde kreeg hij af te rekenen met materiaalpech en ging de Fransman er na een knappe remonte nog op en over.

Lees meer

Aaron Dockx behoudt maximum

21.12.2019

Ook in de Rectavit Waaslandcross in Sint-Niklaas stond geen maat op Aaron Dockx. De Belgische kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen pakte zijn zeventiende zege op zeventien wedstrijden na een knappe solo. Bij de eerstejaars ging de zege naar Mike Uytterhoeven.

Lees meer

Van der Poel gaat zaterdag in Sint-Niklaas op jacht naar elfde zege

18.12.2019

In de Rectavit Waaslandcross in Sint-Niklaas gaat Mathieu Van der Poel zaterdag op jacht naar zijn elfde zege van het seizoen. Ook onder meer Tom Pidcock en Quinten Hermans tekenen present.

Lees meer

Van der Poel: 'Die podiumplaats bij mijn eerste deelname, dat was heel speciaal'

19.12.2019

De Rectavit Waaslandcross in Sint-Niklaas geeft zaterdag 21 december het officieuze startschot voor de drukke eindejaarsperiode in het veldrijden. Wereldkampioen Mathieu van der Poel zakt met veel plezier af naar Provinciaal Domein De Ster. "Aan deze cross bewaar ik heel veel goede herinneringen."

Lees meer