Wereldkampioen Wout van Aert won vorig jaar de Telenet UCI World Cup Soudal Classic in Namen, maar moest dit keer de duimen leggen voor Mathieu van der Poel. "Veldrijden is niet saai. Mocht je je vervelen zou je snel met je gezicht in het slijk liggen, hoor."

De pedalen van Wout van Aert gooiden van bij de start roet in het eten. "Nu zijn we intussen vrienden, maar in de start was het wel even vervelend", opende van Aert. "Ik had al een aantal slechte starts gemaakt en hier wou ik echt direct mee zijn. De start is hier belangrijk, want als je boven komt in de technische zone buiten de eerste vijf verlies je zoveel tijd. Misschien was ik daar iets te gefocust op waardoor ik de pinnen op mijn schoenen door mijn pedaal stampte. Toen ik me eruit wilde trekken, schoof ik eraf. Ik verloor direct wat tijd, maar de uitslag zou dezelfde geweest zijn."

"Al weet ik dat het al lang geleden is dat ik nog in de situatie zat waarin ik Mathieu kon volgen. De laatste weken voel ik me toch iets beter. Maar door omstandigheden is het altijd van langs achteren terug knokken. Het zou leuk zijn om eens vooraan direct mee te knokken", aldus van Aert, die eraan toevoegde dat dat vroeg of laat wel eens zou lukken. "Het is niet saai om achter Mathieu aan te rijden, neen. Voor Mathieu is het exact hetzelfde. Veldrijden is niet saai. Mocht je je vervelen zou je snel met je gezicht in het slijk liggen, hoor."

Het parcours in Namen is ook voor Wout één van de leukste van het seizoen, gaf hij aan. "De steentjes komen wel meer en meer boven heb ik de indruk. Het wordt hoe langer hoe meer gevaarlijker om lek te rijden. Maar da's op zich de cross natuurlijk. Het is een heel mooi parcours, sowieso."

Van Aert had een drukke week achter de rug met de afronding van zijn transfer naar Jumbo-Vigma. "Het was leuk om al eens iedereen te leren kennen, maar ik heb daardoor ook niet al te vaak op bed gelegen. Ik kwam dus niet helemaal uitgerust aan de start, maar het geeft me wel gemoedsrust."