Toon Aerts heeft zaterdag de Soudal Classics cross in Leuven gewonnen. Hij haalde het in de sprint voor Tom Meeusen.

Tim Merlier schoot meteen weg in Leuven, maar al snel kon Michael Vanthourenhout zich tot de te kloppen man ontpoppen. Hij zorgde voor een eerste kloof en hield dat bijna een halve cross vol.

Dan volgde de eerste plotwending van de cross. Toon Aerts reed het gat in één ruk dicht, Lars van der Haar en Laurens Sweeck sloten in zijn kielzog aan. De vier leken om de zege te gaan strijden, maar dat was buiten Tom Meeusen en Jim Aernouts gerekend. Met nog 2,5 ronden te gaan kregen we plots 6 kandidaat-winnaars.

De kopgroep zou niet lang volledig blijven. Sweeck trapte al snel zijn ketting over en moest opgeven. Met het ingaan van de laatste ronde roken Meeusen en Aernouts hun kans, wanneer Aerts, Vanthourenhout en Van der Haar de benen stil hielden. Ze pakten ! seconden, maar Vanthourenhout maakte alsnog jacht op de vluchters.

Uiteindelijk kwam alles weer samen en probeerde Meeuse van het wasbord te profiteren. Hij pakte enkele lengtes en leek de zege binnen te hebben, tot Aerts nog een ultieme inspanning leverde en in een sprintduel naar de zege reed. Meeusen werd tweede, Van der Haar mocht als derde het podium op.