Denise Betsema heeft in Leuven haar teller op veertien overwinningen gezet. De Nederlandse zette een mindere start helemaal recht. Loes Sels en Annemarie Worst mochten mee het podium op.

Geen Sanne Cant zaterdag in Leuven. De wereldkampioene moest wegens ziekte in extremis forfait geven voor de slotmanche van de Soudal Classics. Maar ook zonder Cant stonden er veel grote namen aan de start.

Ellen Van Loy nam traditioneel een goede start en kreeg meteen titelverdedigster Loes Sels mee in haar spoor. Het was echter Annemarie Worst die het eerste bommetje liet vallen. De Europese kampioene sloeg al snel een kloofje, maar haar aanval kwam veel te vroeg. In de tweede ronde kreeg ze eerst het gezelschap van Sels, even later kwamen ook Van Loy en Denise Betsema aansluiten.

Betsema was na een mindere start teruggezakt naar de twaalfde plaats, maar de vrouw-in-vorm eiste na een knappe inhaalrace al snel haar plaatsje voorin terug op. Erop en erover, moet Betsema gedacht hebben. Zelfs een foutje in de technische zone kon de Nederlandse niet afstoppen.

Van Loy en Worst bezweken als eerste onder het moordende tempo van Betsema, in de slotfase moest ook Sels de Nederlandse definitief laten gaan. De veertiende overwinning van het seizoen voor Betsema dus, Sels mocht als tweede al voor de vijftiende keer dit seizoen mee op het podium. Europees kampioene Worst vervolledigde de topdrie.