De Nederlander Lucas Janssen heeft in Soudal Classics Leuven de eerste wedstrijd van de dag gewonnen. De tweedejaarsnieuweling rondde een solo van begin tot einde succesvol af.

Onder een stralend voorjaarszonnetje nam Lucas Janssen de wedstrijd in de eerste ronde al in handen. Rond het militaire domein in Leuven sloeg hij in de eerste ronde al een kloofje dat hij nooit meer af zou geven.

"Het was niet de bedoeling om zo snel te vertrekken", bekende Janssen. "Maar toen ik zag dat ik een gaatje had heb ik alles op alles gezet. Het parcours ligt er misschien wat hobbelig bij, maar het is ook een omloop waar je je snelheid kwijt kan. Voor mij is dat ideaal."

En zo fietste Janssen probleemloos naar zijn tiende overwinning van het seizoen. "Zo kan ik wel van een geslaagd seizoen spreken", glunderde de Nederlander. "Ik had graag nog die Nederlandse kampioenentrui veroverd, maar ook zonder die titel ben ik heel tevreden."

In de achtergrond zette Aaron Dockx een straffe prestatie neer. De eerstejaarsnieuweling van IKO-Beobank fietste naar een tweede plaats in de wedstrijd en de overwinning in zijn categorie. Mauro Delmé vervolledigde de top drie.