Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) werd op twintig seconden tweede in de Soudal Classic in Hasselt.

Hij ging van bij de start stevig door, Kevin Pauwels. Adams zat snel in tweede positie, maar besefte al snel dat het geen sinecure zou worden om dichterbij te komen. "Een heel klein beetje kwam ik dichter, maar ik bleef uiteindelijk op twintig seconden hangen", analyseerde de nummer twee van de GP Hasselt. "Toen wist ik dat Kevin net dat tikkeltje sterker was. Ik ben wel tevreden met deze tweede plaats. De winnaar was twintig seconden voorop, dus de sterkste heeft gewonnen vandaag."

De eerste podiumplaats ook voor Adams. "Des te beter, want het is aartsmoeilijk om podium te rijden tegen al die kleppers. Nu zijn er een paar niet en we krijgen ook een mooie wedstrijd te zien. Met mezelf op het podium als eindresultaat. De organisatie zal ook tevreden zijn."

Iserbyt: "Heel technisch parcours"

Eli Iserbyt maakte het feestje compleet voor Marlux-Bingoal door derde te eindigen. Als beloftewereldkampioen. "In het begin zag ik dat Kevin heel goed was, want het tempo was redelijk stevig. Toen kwam ik in tweede positie en besloot ik meteen af te stoppen in de wetenschap dat Corné van Kessel iets verderop zat. Daarna zakte ik wat weg, maar door een schuiver van Corné en een sterke laatste anderhalve ronde kom ik hier nog op het podium." Het duel met de Telenet Fidea Lion was stevig. "Je zoekt de grens op, hé. Het was een heel technisch parcours met de mogelijkheid om af te stoppen. Kevin heeft het niet cadeau gekregen, want Jens was na halfweg ook heel sterk. Ik ben heel tevreden dat het team goed gepresteerd heeft."

Iserbyt hoopte stiekem zelf op de zegeruiker. "Wie weet zit het erin als ik voorop rijd en Kevin kan afstoppen. Het is zo. Ik voelde me niet top na een stevige trainingsweek, zeker in het begin niet. Ik ben blij dat ik teruggekomen ben uit Spanje. Om dit soort crossen te winnen, heb je een ploeg nodig. Bij de profs moet het goed zijn, ook al doen de jeugd en de dames het uitstekend bij Marlux-Bingoal. Morgen stijgen we zelfs al terug op met bestemming Spanje."