Kevin Pauwels bezorgde Marlux-Bingoal in de Soudal Classic in Hasselt een delirium. De 34-jarige Kalmthoutenaar vierde voor het eerst in twee jaar en negen maanden nog eens een overwinning. "

De woorden bij Pauwels zijn steeds beperkt. Maar de vreugde op het gezicht sprak boekdelen: voor hemzelf en de ploeg viel er een last van de schouders. "Ik had niet verwacht te winnen vandaag. Laat staan op deze manier. Normaal gezien is Corné van Kessel hier beter", klonk het achteraf. "Het is een jaar of twee, drie geleden dat ik nog eens kon juichen (Oostmalle 2016 was de laatste zege, red.). Het werd tijd dat ik nog eens kon winnen. "

Een podium: dat was het hoogst haalbare in het hoofd van Pauwels vooraf. Het werd het hoogste schavotje. "Het parcours verandert geregeld hier, maar het is mijn vierde overwinning in Hasselt. Het ligt me dus absoluut. Het schuift hier hard van zodra het regent. Het parcours was behoorlijk veranderd sinds de verkenning voor de wedstrijd."

Voor Marlux-Bingoal was het dik feest in de GP Hasselt naast de twee podiumplekken bij de mannen en de tweede plaats van Denise Betsema. "Jurgen Mettepenningen zal wel tevreden zijn, ja", lachte Pauwels. "Iedereen in de ploeg en de entourage is tevreden. Ook de fans die aanwezig waren, zullen blij zijn. Misschien is dit mijn laatste zege, wie weet. Hopelijk komt er toch nog eentje bij. Al zal dit zeker mijn toekomst in het veld bepalen."