De eerste wedstrijd van de dag in de Soudal Classics GP Hasselt werd een prooi voor eerstejaarsnieuweling Niels Ceulemans. Hij won voor Jesper Schins en Kenay De Moyer. Bij de meisjes won Senne Knaven.

Bijzonder veel nieuwelingen in de Soudal Classics GP Hasselt, waardoor de eerstejaars en tweedejaarsnieuwelingen een aparte reeks afwerkten. De eerstejaars waren  met 37 en maakten er een driestrijd van bij de start: Victor Hannes, Thomas Willems en Jesper Schins. Achter hen volgden 5 renners bij het doorkomen na 1 ronde. Niels Ceulemans en Iben Rommelaere volgden als eerste achtervolgers. Bij de meisjes reed intussen een opvallend zusterduo aan de leiding. Mirre en Senne Knaven, dochters van ex-prof Servais Knaven.

De voorlaatste ronde viel Hannes weg waardoor Schins samen met Ceulemans onder het luiden van de bel de laatste ronde ingingen. De Moyer en Rommelaere maakten het onder elkaar uit voor de derde plaats.

Ceulemans slaagde erin Schins af te schudden en reed naar zijn eerste zege van het seizoen. Schins werd tweede, De Moyer derde. Senne won de zusterstrijd van Mirre.