U bezoekt momenteel editie 2012 van de cyclingtour.be

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
www.decathlon.be www.bankvandepostcyclingtour.be
Zonnige editie Decathlon Tilff-Bastogne-Tilff
Maar liefst 6300 fietsliefhebbers hebben zondag onder een stralende zon deelgenomen aan de Decathlon Tilff-Bastogne-Tilff. De Ardense hellingen zorgden voor het hoofdmenu.
Prachtig fietsweer in Tilff. (foto yoni peeters)

Dit jaar stond de Côte de la Redoute opnieuw op het programma en die werd erg gesmaakt door de deelnemers. Ook de Côte de Chambralles was een pittige kuitenbijter. De fietsers hadden de keuze uit drie afstanden: 242 km, 143 km en 83 km. De meesten kozen voor de middenste afstand van 143 km.

Het weer was fenomenaal en dat zorgde voor uiterst positieve reacties. Veel deelnemers waren erg diep moeten gaan maar waren erg fier deze moeilijke opdracht tot een goed einde te kunnen brengen. Onze noorderburen vonden zoals gewoonlijk snel de weg naar Luik en waren zeer talrijk aanwezig.

Eén van de gelukkigen sprak achteraf: "Het was echt afzien, maar ook genieten van het mooie landschap. Ik heb tussen mijn kader gehangen, maar dit was het dubbel en dik waard."

Decathlon Tilff-Bastogne-Tilff 2012 op zondag 27 mei
Op zondag 27 mei worden alle wielertoeristen in Luik verwacht voor de Decathlon Tilff-Bastogne-Tilff! Je krijgt hier de kans om een gedeelte van de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik zélf af te leggen.
Vorig jaar lokte deze toertocht meer dan 6000 deelnemers, één ervan omschreef zijn ervaring als volgt: "Ik heb Tilff-Bastogne-Tilff nu voor de eerste keer gereden, heb dit jaar al een stuk of 4 klassiekers gereden en vond deze echt de mooiste; de organisatie was prima!"
2011: 6.200 klimgeiten in Tilff
De Decathlon Tilff-Bastogne-Tilff legde de liefhebbers van de Ardense hellingen naar goede gewoonte weer flink in de watten. 6.200 deelnemers kwamen hun klimmersbenen testen.
De Chambralles was al onmiddellijk een serieuse test. (foto alain buyck)

Kort na de start in Angleur werd er al een eerste schifting doorgevoerd op de eerste en meteen ook zwaarste helling van de dag, de Côte de Chambralles. Gelukkig kreeg men als beloning boven een prachtig uitzicht op de vallei. Daarna stonden onder andere nog kuitenbijters als de Wanne en de Rosier op het programma. Naast afzien was het echter ook genieten geblazen van het mooie parcours en het lekkere fietsweer.

De deelnemers hadden de keuze uit drie afstanden: 87, 147 en 246 km. De meesten kozen voor de middelste afstand. Op de overvolle parkings rondom de Country Hall Liège zag men uiteraard veel Belgische nummerplaten, maar ook enorm veel Nederlandse. Onze noorderburen vonden zoals gewoonlijk snel de weg naar Luik. Daarnaast waren ook enkele Engelse, Duitse en zelfs Spaanse deelnemers te spotten. De Decathlon Tilff-Bastogne-Tilff is duidelijk een gevestigde naam in het Europese wielertoerismewereldje.

Pieter Delva werd naar eigen zeggen losgereden door zijn kompanen op de 147 km. "De Ancienne Barrière en Côte de Wanne vond ik leuke, lange hellingen, maar naar het einde toe was mijn batterij plat. Ik kreeg ook de commentaar van mijn kameraden dat ik mijn buitenblad niet gebruikte, en inderdaad, in de afdalingen ware dat misschien handiger geweest..."

Vorige berichten
Partners

Cycling.be
Apache Tomcat/6.0.35 - Error report

HTTP Status 404 - /cyclingtour/2012/nl/cover/right_nolayout.jsp


type Status report

message /cyclingtour/2012/nl/cover/right_nolayout.jsp

description The requested resource (/cyclingtour/2012/nl/cover/right_nolayout.jsp) is not available.


Apache Tomcat/6.0.35

[an error occurred while processing this directive]