U bezoekt momenteel editie 2011 van de cyclingtour.be

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
www.decathlon.be www.bankvandepostcyclingtour.be
6.200 klimgeiten in Tilff
De Decathlon Tilff-Bastogne-Tilff legde de liefhebbers van de Ardense hellingen naar goede gewoonte weer flink in de watten. 6.200 deelnemers kwamen hun klimmersbenen testen.
De Chambralles was al onmiddellijk een serieuse test. (foto alain buyck)

Kort na de start in Angleur werd er al een eerste schifting doorgevoerd op de eerste en meteen ook zwaarste helling van de dag, de Côte de Chambralles. Gelukkig kreeg men als beloning boven een prachtig uitzicht op de vallei. Daarna stonden onder andere nog kuitenbijters als de Wanne en de Rosier op het programma. Naast afzien was het echter ook genieten geblazen van het mooie parcours en het lekkere fietsweer.

De deelnemers hadden de keuze uit drie afstanden: 87, 147 en 246 km. De meesten kozen voor de middelste afstand. Op de overvolle parkings rondom de Country Hall Liège zag men uiteraard veel Belgische nummerplaten, maar ook enorm veel Nederlandse. Onze noorderburen vonden zoals gewoonlijk snel de weg naar Luik. Daarnaast waren ook enkele Engelse, Duitse en zelfs Spaanse deelnemers te spotten. De Decathlon Tilff-Bastogne-Tilff is duidelijk een gevestigde naam in het Europese wielertoerismewereldje.

Pieter Delva werd naar eigen zeggen losgereden door zijn kompanen op de 147 km. "De Ancienne Barrière en Côte de Wanne vond ik leuke, lange hellingen, maar naar het einde toe was mijn batterij plat. Ik kreeg ook de commentaar van mijn kameraden dat ik mijn buitenblad niet gebruikte, en inderdaad, in de afdalingen ware dat misschien handiger geweest..."

Vorige berichten
02-05-2011 Decathlon Tilff-Bastogne-Tilff 2011 op zondag 12 juni
Partners

Cycling.be
Apache Tomcat/6.0.35 - Error report

HTTP Status 404 - /cyclingtour/2011/nl/cover/right_nolayout.jsp


type Status report

message /cyclingtour/2011/nl/cover/right_nolayout.jsp

description The requested resource (/cyclingtour/2011/nl/cover/right_nolayout.jsp) is not available.


Apache Tomcat/6.0.35

[an error occurred while processing this directive]