U bezoekt momenteel editie 2012 van de Ronde van Vlaanderen

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Editie 2013 op 30 maart!
Ook volgend jaar kan je weer zelf het parcours van de Ronde van Vlaanderen bedwingen! Op 30 maart is er immers de volgende editie van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen!
Was jij dit jaar van de partij op 31 maart? Heb je genoten van het nieuwe parcours en wil je er ook in 2013 bij zijn? Of reed je de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen nog niet maar begint het te kriebelen? Hou dan deze website in het oog. Vanaf begin november kan je je hier inschrijven!
15.000 recreanten rijden hun Ronde
Naar goede gewoonte hebben de wielertoeristen een dag voor de profs hun eigen Ronde van Vlaanderen gereden. 15.345 recreanten verkenden het nieuwe parcours van Vlaanderens Mooiste.
foto belga

Na de lenteprik van de voorbije weken was het maar somber en fris weer voor de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen & mountainbikers en dat schrikte heel wat sportievelingen af. Ook de uittocht aan het begin van de Paasvakantie zorgde mee voor minder deelnemers dan de voorbije jaren.

De weersomstandigheden waren dan niet ideaal, maar dat weerhield 3.000 flandriens er niet van om vanuit Brugge de volledige afstand van 244 km af te leggen. De tocht van 138 km met daarin ook alle hellingen was met 7.400 deelnemers veruit de populairste. 3.950 wielertoeristen waagden zich aan de 87 km en daarnaast waren er ook nog eens 1.000 mountainbikers die de keuze hadden uit drie afstanden met daarin wel nog de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg.

De meningen van de wielertoeristen over het nieuwe parcours - met de Oude Kwaremont en de Paterberg als speerpunten - waren positief. Vooral de deelnemers van de korte en middellange afstand vonden dat het er zeker niet makkelijker op was geworden in vergelijking met de vorige edities. De doorstroming op het parcours verliep in ieder geval nog nooit zo vlot. Iedereen geraakte vlot boven op alle hellingen, als de benen uiteraard voldoende getraind waren.

Naast het comfort was ook het respect voor milieu, wegcode en de andere weggebruikers tijdens deze editie beter dan ooit. Een teken dat aan de oproep van de organisatie voor een veilige en propere Ronde jaar na jaar meer gehoor gegeven wordt.

Ook Bekend Vlaanderen liet zich traditioneel weer zien op de fiets. Een aantal prominenten reden gezamelijk een tocht van 65 km. Onder hen o.m. minister-president Kris Peeters, Alexander De Croo, Renaat Landuyt, Geert Bourgeois, Gella Vandecaveye, Jan Hautekiet, Ferdi Vandenhaute en Joanne Simpson, de dochter van Tom Simpson.

In totaal reden 32 verschillende nationaliteiten de Ronde. Wat opviel was dat er aanzienlijk meer buitenlanders meereden dan de voorbije jaren. Naast een 2.000-tal Nederlanders waren de Britten, Fransen, Duitsers en Italianen het sterkst vertegenwoordigd. Met deelnemers uit onder andere Zuid-Afrika, China, Korea, Singapore en MaleisiŽ kwamen ze weer van heinde en verre.

 

Beleef alles intenser dankzij 'Mijn Ronde'
Rij je zaterdag de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen? Mis dan niets voor, tijdens en na de tocht dankzij 'Mijn Ronde'.
Facebook
'Mijn Ronde' maakt de beleving van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen nog intenser! Zo kan je je op voorhand inschrijven op Facebook en zodra je de finish in Oudenaarde overschrijdt, zal er meteen een post verschijnen op jouw Facebook-wall.

Live
Tijdens de tocht kunnen vrienden en familie je vorderingen live volgen. Met niets anders dan jouw startnummer kunnen ze op 'Mijn Ronde' zien wanneer je de top van 6 hellingen - waaronder Koppenberg en de Oude Kwaremont - en de finish hebt bereikt. Op de website zal er ook een livestream van de finish te bekijken zijn.

Foto&Video
Ook achteraf heeft 'Mijn Ronde' nog heel wat te bieden. Zo kan je via Sportograf je persoonlijke foto's bekijken. Tenslotte zal 'Mijn Ronde' vanaf zondag ook video's aanbieden waarop je jezelf kan bekijken op de top van zes hellingen en aan de eindmeet. Mis dus niets van de jouw tocht dankzij 'Mijn Ronde'!

Win een Eddy Merckx AMX-3 of AFX-1
Neem deel aan de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen en win een prachtige fiets!
Herken na het event jouw foto op onze wedstrijdpagina , mail ons en wie weet win jij de Eddy Merckx AMX-3 of AFX-1!

Vorige berichten
30-03-2012 Ex-winnaar Durand rijdt volledige Ronde
29-03-2012 De laatste tips & tricks
26-03-2012 Oudenaarde maakt zich op voor massa wielertoeristen
Partners
  •               
  •