U bezoekt momenteel editie 2011 van de Ronde van Vlaanderen

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Op naar een veilige en sportieve Ronde
Komend weekend worden er op en naast het parcours van de Ronde 20.000 wielertoeristen, 200 profs en 300.000 toeschouwers verwacht. Overheden en organisatoren slaan de handen in elkaar voor een veilig en sportief verloop.
Zowel voor de wielertoeristen, de profs als het publiek moet de ronde een sportief feest worden. (foto belga)
Op zondag raast de 95ste Ronde van Vlaanderen over talrijke hellingen, kasseistroken en smalle wegen. Honderdduizenden toeschouwers zullen het 200-koppige peloton aanmoedigen in de bergzone in de Vlaamse Ardennen. Om dit sportief feest veilig te laten verlopen, hebben verschillende overheden en organisatoren sluitende afspraken gemaakt.

Het succesvolle beleid inzake snelheidsovertredingen (van de supporters uiteraard) blijft ook dit jaar gehandhaafd. Door recidivisten strenger aan te pakken, daalde het aantal overtredingenal van 17,5% in 2009 tot 12% in 2010.

Ook de parcoursbeveiliging wordt dit jaar opnieuw verbeterd. Daarvoor worden onder andere 558 lokale en federale politiemensen, 900 signaalgevers, 230 stewards en 22 km nadar- en herashekkens ingezet. Het publiek wordt ook opgeroepen om zich te houden aan de gedragsregels.

CONVENANT VOOR WIELERTOERISTEN

Organisator Golazo: 'Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers'
Voor de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen op zaterdag is door alle Oost-Vlaamse gemeenten op het parcours opnieuw een convenant afgesloten, met daarin afspraken rond veiligheid, communicatie en milieuhygiŽne.

Organisator Golazo roept de deelnemers ook op om zich te houden aan de wegcode en het intern reglement. Het is een absolute noodzaak dat de overlast voor de plaatselijke bevolking en de andere deelnemers en weggebruikers tot een minimum beperkt blijft. 

"De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gesanctioneerd worden. Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven maar ook geen afval achter te laten of te wildplassen. Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers. Als iedereen hieraan meewerkt wordt 2 april opnieuw een hoogdag", aldus de organisatie.


Reacties op dit artikel