U bezoekt momenteel editie 2011 van de Ronde van Vlaanderen

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Richtlijnen voor elke deelnemer!
Doe je mee aan de RVV voor wielertoeristen en mtb'ers? Lees dan zeker eerst nog eens onze laatste richtlijnen om deze ultieme klassieker tot een goed einde te brengen.
OP WEG NAAR
 • Er worden veel deelnemers verwacht, dus geven we de goede raad om tijdig te vertrekken! Op tal van invalswegen naar Ninove zal het file rijden zijn, zeker op de belangrijke invalsweg vanaf de afrit Aalst op de E40 is het al vaak vroeg aanschuiven. Kom je van Brussel, overweeg dan de N8 vanop de Brussels Ring (afrit 13).
 • Ter plaatse zal de lokale politie je naar de parkings verwijzen. Volg hun aanwijzingen en probeer niet zelf snel een alternatief te vinden.
 • Let goed op waar je je auto parkeert zodat je 's avonds nog weet waar je auto zich bevindt.

VERTREK
 • Iedereen die vooraf is ingeschreven en zijn enveloppe reeds heeft ontvangen kan trouwens onmiddellijk vertrekken aan de startboog, vanaf 7u. Geen enveloppe ontvangen of wil je je nog inschrijven ? Alle info vind je hier.
 • Om pieken op de heuvels te mijden worden de deelnemers aan de 140km en 75 km aangeraden om tussen 7u en 8u te vertrekken. Zo blijven bij de moeilijkere heuvelpassages die afstanden zoveel mogelijk uit elkaars vaarwater.

ONDERWEG
 • Op vele hellingen zal het erg druk zijn. Respecteer de andere fietsers. Probeer zoveel mogelijk aan de recherkant van de weg te blijven, zeker als je te voet verder moet. Probeer onderweg zoveel mogelijk gebruik te maken van de fietspaden.
 • Respecteer zeker de wegcode ! Overtredingen zullen gesanctioneerd worden. Er zijn trouwens ook andere weggebruikers toegelaten op het parcours.
 • Respecteer de aanwijzigingen van politie en trajectbegeleiders om je eigen veiligheid, en dat van andere weggebruikers, niet in het gedrang te brengen.
 • Zowel op de bevoorradingen als op heel wat andere locaties zijn er afvalcontainers voorzien. Maak er gebruik van. Niemand heeft graag achtergelaten afval aan zijn voordeur.
 • Idem dito voor het gebruik van de toiletten. Die zijn op tal van plaatsen voorzien, gebruik ze. Wildplassen in tuintjes of tegen gevels wordt streng gesanctioneerd.
 • En last but not least : check grondig je fiets vooraleer je thuis vertrekt. Zijn de banden opgepompt en in goede staat, werken de remmen naar behoren en is de ketting niet te slap aangespannen ? Voorkomen is beter dan genezen . Op die manier worden de bezemwagens en fietsmechaniekers niet te snel overbelast door dergelijke kleine defecten. Bij je inschrijving ontvang je trouwens een infobrochure waarop alle locaties staan met de fietsherstellers. Bij pech adviseren we om deze eerste te raadplegen alvorens het noodnummer te bellen.

Tot in Ninove en veel succes met je eigen Ronde!
Reacties op dit artikel