U bezoekt momenteel editie 2011 van de Ronde van Vlaanderen

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Uw Ronde van Vlaanderen 2011 op video!
Was jij van de partij op de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen en mtb'ers en bestelde je een videochip? Dan werd jouw tocht vastgelegd op video! Bekijk de beelden hier!
De Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen en mtb'ers 2011 werd door 15 camera's vastgelegd! Deze camera's filmden op de volgende locaties: Taaienberg (alleen 150 en 260km), Molenberg (alleen 150 en 260km), Muur in Geraardsbergen, Bosberg en natuurlijk bij de finish in Meerbeke/Ninove.

Naast deze persoonlijke videobeelden is er ook een korte sfeerfilm van de Ronde van Vlaanderen 2011 toegevoegd.

Hoe deze videobeelden te bekijken:
Klik op de Video Link en vul uw naam of startnummer in: VIDEOLINK

Via de 'Order this race on DVD' en 'Full HD Download' buttons aan de rechterzijde van het scherm kunt u uw race voor eeuwig vastleggen.
Bijna 20.000 fietsfanaten beleven hun eigen Ronde
De zonnige 20ste editie van de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen was opnieuw een schot in de roos. 19.870 fietsfanaten van over de hele wereld verkenden een dag voor de profs het parcours van Vlaanderens Mooiste.
19.870 wielertoeristen beleefden een hoogdag in de Vlaamse Ardennen. (foto belga)Organisator Golazo kwam in 1992 met het idee op de proppen om wielertoeristen een dag voor de profs hun eigen Ronde van Vlaanderen te laten rijden. Destijds kwamen er 517 fietsliefhebbers opdagen en dat aantal ging na jaar na jaar gestaag de hoogte in.

Twintig jaar later verkenden liefst 19.870 fietsfanaten de beroemde wegen en hellingen waarop Tom Boonen en co sanderendaags hopen te schitteren. Goed voor een evenaring van het record van 2009.

Niets dan goedgeluimde gezichten op het parcours en na de aankomst. De vroege vertrekkers hadden dan ook een rustige tocht achter de rug en konden vlot doorrijden op de hellingen. Reken daarbij nog eens de zon en het blijde vooruitzicht op de "echte" ronde van zondag en je weet dat het voor alle aanwezigen een hoogdag was.

VEILIGSTE EN PROPERSTE RONDE

De organisatie had dit jaar nog eens extra de nadruk gelegd op veiligheid en respect. De Ronde voor Wielertoeristen is immers geen wedstrijd, genieten en beleven staan voorop. Politiemensen en seingevers waren massaal aanwezig om de deelnemers te begeleiden en de wegcode werd dan ook opvallend goed opgevolgd. De sensibilisering om ook afval en milieu-overlast tot een minimum te beperken, heeft dit jaar volop haar vruchten afgeworpen; het was opvallend proper langs het parcours.

4.000 FLANDRIENS OP 260 KM

4.000 echte flandriens gingen de uitdaging aan om de volledige 260 km van de profs af te haspelen. Met 9.000 deelnemers koos de meerderheid echter voor de afstand van 140 km. Wie dat nog net iets te hoog gegrepen vond, kon de benen testen op het parcours van de 75 km. Onder andere ex-Ronde-winnaar Andrea Tafi en de politici Kris Peeters, Alexander De Croo en Renaat Landuyt tekenden present.

Van de bijna 20.000 deelnemers kwam een kwart uit het buitenland. De Ronde is vooral bij de Nederlanders (2.500) en Britten (1.000) traditiegetrouw erg populair, maar er kwamen ook fietsliefhebbers afgezakt uit verdere en meer exotische landen. Onder de dertig nationaliteiten waren er deelnemers uit onder andere AustraliŽ, BraziliŽ, China, de Dominicaanse Republiek, Japan, MaleisiŽ, Singapore en de VS.


 
Nieuw! Persoonlijke video na de tocht
De Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen wordt weer een heuse belevenis. En na afloop kan je nog extra nagenieten van je tocht met een persoonlijke video.
Bij de start en finish en op de belangrijkste hellingen zullen er in totaal 15 camera's worden opgesteld die je passage zullen filmen.

Dit alles voor een meerkost van slechts 2,5 euro. In ruil krijg je een chip op het kaderplaatje die je tocht zal registeren. Met je persoonlijk nummer kan je nadien op de website je eigen beelden opzoeken van jouw onvergetelijke tocht. Tevens hťt ideale hulpmiddel om via Facebook of Twitter je vrienden en collega's te imponeren...


Vorige berichten
31-03-2011 Iedereen kan de Ronde rijden
29-03-2011 Op naar een veilige en sportieve Ronde
24-03-2011 Richtlijnen voor elke deelnemer!