[an error occurred while processing this directive]
Ename Classic: Sneeuw kan sfeer niet bederven
Belga
Het winterweer heeft ook de wedstrijden voor wielertoeristen in zijn greep. Toch lokte de Ename Classic dit jaar ruim 1.700 sportievelingen.
Een week geleden vond de Omloop van Vlaanderen geen doorgang. De barre weersomstandigheden hadden het parcours onberijdbaar gemaakt. Ook zaterdag viel in Zottegem en omstreken de sneeuw met bakken uit de lucht. Toch meldden er zich 1.700 sportievelingen aan de start. Gezien de omstandigheden een groot succes.

"Er reden geen zonnetjes over de aankomst, maar iedereen zat toch goed geluimd op zijn fiets", toont de organisatie zich tevreden. Tijdens de bevoorrading en aan de finish konden de deelnemers gebruik  maken van thermische folie om eventuele onderkoeling te voorkomen.

Deelnemers konden kiezen tussen vier verschillende omlopen, van 36 tot 145 kilometer. Het langste parcours leidde de deelnemers over negen hellingen. Niet de grote namen maar de Rekelberg, de Kleiberg, de Holstraat en de Abbeelstraat zijn toch stevige kuitenbuiters. "Een ideale voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen."

Aan de streep wachtte er voor iedere deelnemer een flesje Ename Blond om terug op krachten te komen. "Een biertje dat ook in deze weersomstandigheden goed smaakt", besloot de organisatie met een knipoog.
Apache Tomcat/6.0.35 - Error report

HTTP Status 404 - /cyclingtour/2013/nl/includes/right/right_videos.jsp


type Status report

message /cyclingtour/2013/nl/includes/right/right_videos.jsp

description The requested resource (/cyclingtour/2013/nl/includes/right/right_videos.jsp) is not available.


Apache Tomcat/6.0.35

[an error occurred while processing this directive]