U bezoekt momenteel editie 2012 van de cyclingtour.be

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
www.decathlon.be www.bankvandepostcyclingtour.be
Hitte schrikt deelnemers Géants des Ardennes niet af
Ondanks de hitte zakten toch veel wielertoeristen af naar Luik voor les Géants des Ardennes. Dat leverde een nieuw record op. Liefst 4100 mensen deden mee.
De Géants des Ardennes lokte 4100 deelnemers.(foto Alain Buyck)

Voor veel deelnemers van Climbing for Life was les Géants des Ardennes de laatste voorbereiding. Ook voor de astma en mucopatiënten was de rit de laatste test voor Climbing for Life. Zij waren één van de 4100 deelnemers die naar Luik waren afgezakt voor deze tocht en reden onder begeleiding van Energy Lab de korte afstand van 97 km. In vergelijking met vorig jaar waren er liefst 300 deelnemers meer. Opvallend was dat veel wielerliefhebbers heel vroeg starten om zo de hitte te vermijden. De thermometer gaf dan ook 33 ° C aan.

Met kuitenbuiters zoals côte du Rosier, côte de Rahier (met een stijgingspercentage van maximum 18%) en côte des Forges werden de benen serieus getest. Het grootste deel van de deelnemers koos ook voor de langere en zwaarste afstand van 148 km. De overige fietsers vonden de 97 km zwaar genoeg. Tijdens de bevoorradingen werd fris water voorzien. Tot grote tevredenheid van de wielertoeristen.

Naast tal van onbekende wielerliefhebbers reden er ook enkele bekendere sporters mee zoals judoka Gella Vandecaveye en loper Pieter Desmet. Zij konden na afloop net als alle andere fietsers genieten van het warme weer en een frisse pint!
Parcourswijziging Géants des Ardennes!
Omwille van organisatorische redenen is het parcours van de Géants des Ardennes op enkele plaatsen gewijzigd.
De afstand van beide tochten blijft echter nagenoeg hetzelfde, net zoals het aantal hellingen en het aantal hoogtemeters.

Door de parcourswijziging zullen de deelnemers zich kunnen uitleven op enkele minder bekende maar zeer pittige hellingen, zoals de Côte de Rahier, Les Forges-Chevron (met een maximaal stijgingspercentage van 22%!), de Côte de Lorcé en de Côte de Gotale. De Côte de Rosier en de Côte de Creppe zullen tijdens deze editie via de westelijke zijde beklommen worden.

De Côte du Fraineux, Côte de Neuville, Côte de Somagne, Wanneranval en Côte de La Redoute zijn uit het parcours verdwenen.

Ontdek hier alle details van het vernieuwde parcours!
Fietsen door de vallei van de Burdinale en Mehaigne
La Randonnée Burdinale Mehaigne neemt je op 1 september mee door de vallei van deze twee rivieren. Wielertoeristen kunnen op pad voor 125 of 175 km.
Vertrek en aankomstplaats van La Randonnée Burdinale Mehaigne is de sporthal van Wanze. Van daaruit gaat het door onder andere Villers-le-Bouillet, Faimes, Braives, Geer, Hannut, Wasseiges, een ommetje langs de provincie Namen, Burdinne, Heron en Huy.Schrijf je nu online in voor dé Ardense klimklassieker!
Op zaterdag 18 augustus gaat de 6de editie van de Géants des Ardennes door, dé afspraak voor wielertoeristen met klimtalent.
Deelnemers aan de langste tocht krijgen maar liefst 36 km klimwerk voor de wielen, met ronkende namen zoals onder meer de côte du Rosier, côte de La Redoute en côte de La Roche aux Faucons. Een stevige uitdaging met andere woorden, én de perfecte voorbereiding voor wielertoeristen die op 1 september deelnemen aan Climbing for Life.

Start en aankomst zijn net zoals vorig jaar in Angleur en naast de lange tocht van 149 km is er opnieuw een kortere versie van 95 km.
Vorige berichten
14-02-2012 2011: Lotto Géants des Ardennes verpulvert record
Partners


Cycling.be
Apache Tomcat/6.0.35 - Error report

HTTP Status 404 - /cyclingtour/2012/nl/cover/right_nolayout.jsp


type Status report

message /cyclingtour/2012/nl/cover/right_nolayout.jsp

description The requested resource (/cyclingtour/2012/nl/cover/right_nolayout.jsp) is not available.


Apache Tomcat/6.0.35

[an error occurred while processing this directive]