U bezoekt momenteel editie 2011 van de cyclingtour.be

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
www.decathlon.be www.bankvandepostcyclingtour.be
Lotto Géants des Ardennes verpulvert record
De Lotto Géants des Ardennes was een ongezien succes dit jaar. Maar liefst 3755 deelnemers kwamen een nummer afhalen in Luik. Het deelnemersaantal van vorig jaar werd daarmee verpulverd.
Het was aangenaam fietsen in het Luikse. (foto Alain Buyck)
Bij de vorige editie daagden er 2500 sportievelingen op, wat toen al een record was. Dit jaar waren er dus een pak meer mensen die de klimmersbenen kwamen testen. Dat was al onmiddellijk duidelijk bij aankomst, waar het aanschuiven was om de parking op te rijden. Eenmaal geparkeerd verliep alles vlot: het was een komen en gaan van fietsers aan de inschrijving maar aanschuiven was niet nodig. Nummer afhalen, bevestigen aan het stuur en starten maar!

Na een korte afdaling naar Tilff wist je al meteen waarvoor je gekomen was: klimmen! Hoewel de Côte de Cortil een ideale opwarmer is. Mooie egale percentages en nergens supersteil. Tot aan de eerste bevoorrading was het parcours nog vriendelijk voor de benen met enkel een paar lopende hellingen. Maar tussen bevoorrading 1 en 2 brak het geweld los: côte du Rosier, côte de Neuville, côte de Somagne en Wanneranval volgden elkaar in sneltempo op. Wie dacht dat het zwaarste daarmee achter de rug lag, had het mis. In Remouchamps begon de finale en die was niet van de poes, met de Oostelijke kant van La Redoute, côte des Forges en als uitsmijter La Roche aux Faucons. Voor wie deze 143 kilometer lange hellingentocht te hoog gegrepen was, kon kiezen voor de versie van 85 kilometer. Na de eerste bevoorrading ging het hier via de lastige côte de Desnié naar Remouchamps, waar de twee afstanden terug samenkwamen.

De zomer van 2011 was niet veel soeps maar vandaag was de zon op de afspraak. Het weer was dan ook ideaal: zalig genieten in de zon maar toch ook niet te warm. Dat vonden ook Romain, Serge, Frank en Didier van de brandweer van Wetteren. Zij hebben onlangs een clubje opgericht om samen te gaan fietsen. Het was al hun vierde tocht van de Bank van de Post Cycling Tour. Ze stonden na te genieten van de 85 kilometer met een biertje in de hand. Mooie omgeving en een perfecte organisatie klonk het in koor. Alleen Frank had nog één opmerking tot groot jolijt van zijn collega's: ze zouden de Leffe gratis moeten geven na de aankomst.

Rij zaterdag de Lotto Géants des Ardennes!
Zaterdag is het zover! Dan verwachten we alle wielertoeristen in Angleur voor de Lotto Géants des Ardennes! Verleg je grenzen en ontdek de mooiste hellingen van de Ardennen met o.a. la Roche aux Faucons, la Côte du Rosier Est, le Wanneranval, la Côte de la Vecquée en vele andere uitdagende hellingen.
foto sportograf
Zoals een deelnemer ons vorig jaar schreef: "Een ontzettend mooie en bijzonder zware tocht, maar wat me vooral zal bijblijven is de uitstekende organisatie. Ik kom volgend jaar zeker terug!"

De weergoden zullen ons alvast gunstig gezind zijn zaterdag. Volgens de laatste weersvoorspellingen krijgen we een droge en zonnige dag. Een ideaal fietsweertje dus!

Nog niet ingeschreven? Geen probleem! Zaterdag kan je vanaf 07.00 uur inschrijven in de VOO Arena (Country Hall Liège), Allée du Bol d'Air 13, 4031 Angleur.

  • Win tijd, en vul het al op voorhand het daginschrijvingsformulier in dat je HIER kan downloaden
  • Degenen die reeds zijn ingeschreven, kunnen HIER hun persoonlijk nummer opzoeken (waarmee ze zaterdag aan de stand van de voorinschrijvingen hun deelnamepakket kunnen afhalen).
Schrijf je nu online in!
De 5de editie van de Lotto Géants des Ardennes heeft in 2011 plaats op zaterdag 20 augustus. Start en aankomst zijn net zoals vorig jaar in Angleur en je hebt de keuze uit twee afstanden: 85 km en 143 km.
We fietsen over het trainingsparcours van de legendarische Joseph Bruyère, teammaat van Eddy Merckx en winnaar van Luik-Bastenaken-Luik.

De Lotto Géants des Ardennes is bij uitstek geschikt voor wielertoeristen met klimtalent én voor iedereen die zich wil voorbereiden op Climbing for Life!
Zon lokt iedereen naar Lotto Géants des Ardennes 2010
Net als vorig jaar was de zon weer heel de dag van de partij en dat inspireerde meer dan 2500 fietsers om hun ros van stal te halen en de Luikse toppen te bestijgen. Onder hen zelfs één Mexicaan! Dat waren er 150 meer dan vorig jaar, dus er mag opnieuw met recht en rede gesproken worden van een recordopkomst.
Het was soms flink klimmen. (foto Alain Buyck)
Met 15 pittige hellingen in de langste afstand maakte de Lotto Géants des Ardennes zijn naam waar. Naast de bekende La Redoute ? al was het dan vanuit een alternatieve kant ? en de Roche aux Faucons, waren er ook enkele nieuwe namen die de kuiten en dijen teisterden. De rit begon trouwens al met Le Sartay, een helling van vier kilometer met een gezapig gemiddelde van 4,6%, maar je kon je hier al opblazen als je iets te enthousiast in het rood ging. Een dame zag veel anderen haar inhalen en bemerkte: ?Ze zijn toch wel stil als ze passeren.? Klimmen is altijd een beetje afzien...

Dat het lastig was, kon je achteraf ook merken aan de lange rij wachtenden voor een plaatsje op de massagetafel. Even later vormde zich een zo mogelijk nog langere rij hongerigen aan het hamburgerkraam. Die verbruikte calorieën moeten natuurlijk worden aangevuld. Anderen nuttigden daarvoor een bruin biertje op het terras voor de Country Hall Ethias Liège. Zo heeft iedereen zijn eigen methodes om te herstellen van zo'n rit.


De moedige Werner Bongaertz (69, Welkenraedt) had ondanks zijn grijze haren voor de langste afstand gekozen. ?Hoewel het zwaar was, heb ik genoten van het magnifieke landschap. De Côte de Somagne vond ik het zwaarst, maar ook de Roche aux Faucons zal ik niet snel vergeten. Bovendien moet je nog eens klimmen om de aankomst te bereiken. Maar dat is het waard, als je de mooie aankomstplaats hier ziet in Angleur. De organisatie heeft het weer voortreffelijk gedaan.?

Sofie Vandendriessche (36, Antwerpen) vond ?de colletjes zeker uitdagend genoeg. Op de Roche aux Faucons heb ik even gedacht: 'dit lukt niet meer', maar toen heb ik rechtgestaan op mijn trappers en doorgebeten. Nu wacht ik op mijn vriend met een welverdiende Leffe in de hand.?

Een fris gewassen David Vantomme (22, Wervik) was vol lof over de mooie accommodatie: ?De douches en kleedkamers waren proper en er was plaats genoeg voor iedereen. De rit zelf? Ik vond het een mooi parcours. Veel hellingen had ik nog nooit gedaan. En wat een weertje! Volgend jaar kom ik terug voor de langste afstand.?
Vorige berichten
Partners

Cycling.be
Apache Tomcat/6.0.35 - Error report

HTTP Status 404 - /cyclingtour/2011/nl/cover/right_nolayout.jsp


type Status report

message /cyclingtour/2011/nl/cover/right_nolayout.jsp

description The requested resource (/cyclingtour/2011/nl/cover/right_nolayout.jsp) is not available.


Apache Tomcat/6.0.35

[an error occurred while processing this directive]