U bezoekt momenteel editie 2011 van de cyclingtour.be

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
www.decathlon.be www.bankvandepostcyclingtour.be
4.150 wielertoeristen met grinta
De Grinta! Challenge-La Tournay mocht een massa deelnemers verwelkomen. Liefst 4.150 wielertoeristen en mountainbikers maakten een zonnige tocht doorheen het Pays des Collines.
Een deelnemer van de Grinta! Challenge-La Tournay. (foto alain buyck)
 
Bijna 1.000 sportievelingen hadden zich op voorhand al ingeschreven en de zomerse temperaturen lokten nog eens 3.000 extra fietsliefhebbers naar Kain. De meeste renners kozen voor de middellange afstand van 104 km of de lange afstand van 151 km. Daarnaast was er ook nog een tocht van 65 km en een Small Tour voor beginnende fietsers en sportieve families.

Ook de mountainbikers kwamen aan hun trekken op deze Grinta! Challenge-La Tournay en ook zij kwamen in grote getalen afgezakt. De bikers hadden de keuze uit parcours van 45, 60 of 85 km. Olivier Balze was vanuit Baisieux naar Doornik getrokken om er met zijn Cannondale Scalpel de 45 km te fietsen. "Het parcours was een leuke mix van veldweggetjes en gewone wegen."

Uiteraard kon het Grinta! Gran Fondo Team niet ontbreken op deze afspraak en ook het Unizo Cycling Team en Gella Vandecaveye waren opgemerkte deelnemers. Er werd nog lang nagekaart over deze rit op het zonovergoten terras van Tournai Expo.

Ook de massagestand lokte volk. Door het warme weer waren krampen bij sommigen niet ver weg. An Werst en Kim Vandenbrande stonden aan te schuiven. "Wij reden de 65 km. De laatste strook naar de Col de la Croix-Jubaru was lastig door de harde tegenwind. We bleven met twee samen rijden. In een groepje raken is wat moeilijker voor ons, want daarvoor rijden we nog ietsje te traag."Vorige berichten
21-04-2011 Wedstrijd voor fietsclubs: Grinta!-giftbags te winnen
Facebook-wedstrijd: een Garmin-GPS te winnen
20-01-2011 Nieuw : Small Tour
23-12-2010 Schrijf je nu in voor de GRINTA! CHALLENGE - LA TOURNAY!
PartnersCycling.be
Apache Tomcat/6.0.35 - Error report

HTTP Status 404 - /cyclingtour/2011/nl/cover/right_nolayout.jsp


type Status report

message /cyclingtour/2011/nl/cover/right_nolayout.jsp

description The requested resource (/cyclingtour/2011/nl/cover/right_nolayout.jsp) is not available.


Apache Tomcat/6.0.35

[an error occurred while processing this directive]