Ruim vierduizend fietsers genoten in de streek rond Spa van het goede weer en het lastige parcours van de Flèche de Wallonië, onderdeel van de Cycling Tour. Zelfs een groot kampioen liet zich verleiden tot een fietstocht én tot complimentjes...

De ultieme fietsuitdaging in Wallonië met een reeks bekende hellingen zoals de Stockeu, de Wanneranval en de Rosier bracht opnieuw enkele duizenden fietsers op de been. 223, 186, 135 en 88 km waren de mogelijke afstanden, vooral de 135 kilometer was populair bij de sportievelingen. Opvallend: er zakten ook opnieuw een pak Nederlanders af naar Spa.

Niemand minder dan Olympisch kampioen Greg Van Avermaet heeft ook deelgenomen aan de Flèche de Wallonie 2017. Hij deed de 186km als doorgedreven training. Zijn commentaar achteraf maakt de organisatie bijzonder trots: "Dit is de mooiste toertocht van België!", aldus Gouden Greg.

Het warme weer was ook de organisatie niet ontgaan, dat voor extra waterslangen zorgde tijdens de bevoorradingen.

De volgende manche in de Cycling Tour is al gepland voor volgend weekend. We blijven in Wallonië, voor de loodzware Tilff-Bastogne-Tilff. Op 4 juni kunnen fietsliefhebbers zich dan helemaal uitleven in de Waalse natuurpracht voor afstanden als 88km, 121km, 172km en 248km.