U bezoekt momenteel editie 2009 van de cyclingtour.be

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
1.600 deelnemers en veel zon op Cyclo Sprint Classic
1.600 sportievelingen zakten af naar Heusden-Zolder voor de 190, 150, 115 of 80km van de Cyclo Sprint Classic. De zon overhaalde nog heel wat mensen om zich de dag zelf in te schrijven.
(foto alain buyck)

En gelijk hadden ze! De Cyclo Sprint Classic doorkruiste dit jaar dan ook maar liefst vijf streken, zoals het Limburgse Mergelland, het Luikse Maasdal en het Land van Herve. De commentaren over het nieuwe parcours waren lovend.

De zon zorgde ervoor dat het af en toe puffen geblazen was, maar dat namen de 1.600 deelnemers er maar al te graag bij. Onder hen zag ook ex-voetballer Bob Peeters dat het goed was.

Nick Nuyens verkent nieuw parcours Cyclo Sprint Classic
Hemelvaartsdag - Voor velen een dagje vrijaf maar voor Rabo-renner Nick Nuyens een gewone werkdag. Die dag was hij immers present voor de parcoursverkenning van Cyclo Sprint Classic 2009.
Thier d'Amry
De Arechtberg, eerste kuitenbijter in rij, verrast alvast niet zo aangenaam. Eens de top bereikt, kan je wel genieten van een prachtig uitzicht. Vervolgens gaat het zuidoostwaarts, richting Richelle en Saivelette. Deze hellingen slingeren vrij makkelijk. Helaas is dit niet het geval voor de Mur Tesny, hier is het hijgen om boven te geraken.

Omdat de verkenning van koninginnerit van de Ronde van België nog in de benen zit, wordt besloten om de route iets in te korten. Er wordt ingepikt op de Thier Fouarge, een smalle holle weg die zo steil is dat je er het verschil niet kunt maken. Richting Mortier blijft het landschap, met zijn prachtige groene dalen, ronduit schitterend. De Berwijnberg schuift vrijwel onopgemerkt onder de wielen. Vervolgens gaat het richting Thier d'Amry, een echte cavalerieberg volgens Nuyens. Rest er nog de Muur van Roclenge, een verdoken en venijnig weggetje.

"De streek is mooi en het is altijd aangenaam om in een nieuwe omgeving te fietsen", besluit Nuyens. "Een zeer pittige tocht met enkele verrassende klimmen, maar die neem ik er graag bij!"

Lees het volledige verslag in het juni-nummer van Cyclosprint magazine.
Cyclo Sprint Classic 2009
De Cyclo Sprint Classic 2009 laat het Nederlands-Limburgse heuvelland voor één keer -letterlijk - rechts liggen en kiest resoluut voor een klimtrip naar het Belgisch-Limburgse mergelland, het Luikse Maasdal en het zwaar onderschatte Land van Herve.
Van daaruit gaat het nog dieper richting Vesderdal waar scherprechters als de Trasenster (15%) en de Drolenval (20%) spectaculaire stijgingspercentages laten noteren.

Verwacht u aan een beproeving die - langs autoluwe wegen - vijf streken doorkruist en die haast herhaaldelijk schreeuwt om een korte stop zodat u niks mist van de talrijke fabelachtige panorama's.
Vorige berichten
05-06-2009 Cyclo Sprint Classic: lijsten met persoonlijke nummers online!
Partners
Cycling.be
Laatste nieuws:
Apache Tomcat/6.0.35 - Error report

HTTP Status 404 - /lottocyclingtour/2009/nl/cover/right_nolayout.jsp


type Status report

message /lottocyclingtour/2009/nl/cover/right_nolayout.jsp

description The requested resource (/lottocyclingtour/2009/nl/cover/right_nolayout.jsp) is not available.


Apache Tomcat/6.0.35

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]