Dit jaar zullen de renners en fans het zonder de Passo del Turchino moeten stellen in Milaan-Sanremo. Het Italiaans monument laat die passage links liggen vanwege een aardverschuiving. Met de Colle del Giovo heeft de organisatie een waardig alternatief gevonden.

Dit jaar is de sprintklassieker haar naam, La Primavera, weer waardig. Op 20 maart wacht het peloton een rit van 299 km langs de Ligurische kust. Halfweg koers ziet de organisatie zich genoodzaakt te sleutelen aan het parcours. Een aardverschuiving maakt de toegang tot de Passo del Turchino, de eerste hindernis van de dag, onmogelijk.

SPANNEND TOT IN DE FINALE

De Colle del Giovo mag dan wel een echte loper zijn aan 2,6% gemiddeld, de ontknoping vindt vaak pas plaats in de slotfase van de wedstrijd. Van de partij zijn zoals gewoonlijk de drie Capi (Mele, Cervo, Berta) gevolgd door de Cipressa en de Poggio. In de editie van vorig jaar kroonde Wout van Aert zich tot winnaar in La Classicissima. Wie volgt hem binnen één maand op?

Het parcours van 2021:

Het parcours van 2020:

Het parcours van 2019:

Koop of abonneer je nu op cycling magazine

Hij ligt in de winkel: de nieuwe CYCLING! Ontdek het februari-/maartnummer en voel de polsslag van het wielerpeloton. Op de cover niemand minder dan Wout van Aert en Mathieu van der Poel en binnenin het ultieme dubbelportret mét eveneens een duel tussen hun Cervélo en Canyon. Verder: Het wielerjaar 2021 in 15 vragen, verkenning van Omloop Het Nieuwsblad met Bert De Backer, Lotte Kopecky, columnist Oliver Naesen, de fiets van Cavendish en veel meer!