De nieuwe Cycling-columnist Oliver Naesen en zijn nieuwe ploegmaats Greg Van Avermaet en Gijs Van Hoecke hebben donderdag hun nieuwe materiaal getest op de kasseien van Roubaix en daarbij draaide het om belangrijke keuzes.

De renners van AG2R-Citroën rijden dit seizoen op compleet nieuw materiaal en met de komst van nieuwe kopman Greg Van Avermaet was dat een ideaal moment om de kasseien van Parijs-Roubaix te verkennen. Het lijkt al vast te staan dat ze kiezen voor de allround BMC Teammachine SLR01, die is uitgerust met Campagnolo Super Record EPS Disc 12-speed, maar de wiel- en bandkeuze hing af van deze verkenning.

Op kletsnatte Noord-Franse wegen wisselde het drietal hun Campagnolo-tubewielen en Pirelli-tubes voor de Campagnolo Bora WTO-wielen met tubeless gemonteerde Pirelli-banden. De mecanicien verklapt zelfs de velghoogte (45 mm) en bandendruk (4,3 en 4,5 Bar) die ze op een bepaald moment testten. Wat de uitkomst is, zullen we hopelijk op zondag 11 april zien. Greg Van Avermaet was duidelijk blij om alvast eens in natte omstandigheden te hebben getest.

Bekijk het filmpje bovenaan dit artikel!

Koop of abonneer je nu op cycling magazine

Hij ligt in de winkel: de nieuwe CYCLING! Ontdek het februari-/maartnummer en voel de polsslag van het wielerpeloton. Op de cover niemand minder dan Wout van Aert en Mathieu van der Poel en binnenin het ultieme dubbelportret mét eveneens een duel tussen hun Cervélo en Canyon. Verder: Het wielerjaar 2021 in 15 vragen, verkenning van Omloop Het Nieuwsblad met Bert De Backer, Lotte Kopecky, columnist Oliver Naesen, de fiets van Cavendish en veel meer!