Wat zou een Fietsgids zijn zonder een uitgelezen selectie van absolute droomfietsen? Met topmodellen van merken als Trek, Specialized, Canyon, Look, Isaac, Prorace, Niner en Cipollini kan het watertanden alvast beginnen.

In de verschillende categorieën presenteren we 8 droomfietsen, dat zijn 8 modellen waarvoor je in zwijm kan vallen, die al het mooiste van de huidige trends verenigen en die de inspiratie zijn van heel wat huidige en toekomstige fietsen uit de meer bereikbare prijscategorieën.

Proffietsen

TREK ÉMONDA SLR 7 ETAP PROJECT ONE
Wil je iets speciaals bij Trek, dan ben je niet gebonden aan de standaardkleuren. Kies voor een Project One-behandeling en ga misschien zelfs voor een van de unieke ICON-designs, zoals deze Holographic Diamond Flake. De meerprijs ten opzichte van de 'standaard' SLR 7 met Force eTap AXS is er, maar dat je met deze bolide uit de band springt, staat buiten kijf.

Proffietsen

PRORACE RANDA DSQ
Wie met de Prorace Randa DSQ rondfietst, zal niet snel als grijze muis versleten worden, maar kies je ook nog eens voor deze Metallic Crystal-lakking, dan val je zeker op. Je kan bij het Belgische Prorace kiezen voor een 'gewone' custom lakking of je specifieke wensen doorsturen, waarna de fiets volgens jouw instructies met de hand wordt gespoten in de fabriek.

Proffietsen

LOOK 795 BLADE RS DISC
De stabiele aerofiets van Look heeft nog altijd een typische, eigen smoel, maar dankzij een carbonsamenstelling met meer vezels met een hogere modulus zakt het framegewicht met maar liefst 300 gram. Zo komt dit topmodel met Red eTap AXS uit op 7,3 kilo.

Proffietsen

SPECIALIZED S-WORKS AETHOS DI2
Specialized speelde op de verrassing met de introductie van de Aethos. Het gewicht is onvoorstelbaar laag en de rijkarakteristieken zijn anders dan we gewoon zijn van de Amerikaanse fabrikant. Een model dat op zo veel manieren uit de band springt, daar kunnen we alleen maar fan van zijn.

Proffietsen

CIPOLLINI DOLOMIA
Aan opvallende modellen geen gebrek bij Cipollini, maar een echte klimfiets ontbrak nog in het gamma. Met de Dolomia van 780 gram komt daar meteen verandering in. De styling is klassieker, maar zeker zo stijlvol als de andere Cipollini's. Een direct stuurgedrag is standaard bij alle fietsen van dit merk, dus ook met het Italiaanse rijkarakter zit het snor.

Proffietsen

NINER RLT 9 STEEL
Het pure karakter van staal kent een ware revival. Bij de gravelbikes is die trend nog het meest merkbaar. Niner speelt daarop in met deze RLT 9 Steel, gemaakt van hoogwaardige Reynolds 853-buizen. Ben je een echte avonturier of hou je gewoon van de klassieke framelijnen, dan is deze grindvreter er eentje voor jou.

Proffietsen

CANYON SPEEDMAX CFR
De nieuwe Speedmax ademt pure, onversneden snelheid. Deze Ironman-favoriet is nu nog aerodynamischer en comfortabeler en biedt bovendien ruimere afstel- en opbergmogelijkheden - kortom: alles wat een triatleet zoekt. De CFR-uitvoering is de topper in de Speedmaxlijn en pronkt met eTap, Zipp 858 NSW-wielen en tal van geïntegreerde hoogstandjes.

Proffietsen

ISAAC TORUS XPLORE
In première kunnen we je al een blik gunnen op de nieuwe carbon gravelbike van Isaac Cycle. De nieuwe versie van de Torus Xplore combineert agressievere framevormen met directe rijkarakteristieken, veel ruimte voor brede banden, en een stijlvolle kleurkeuze. Met deze update is Isaac helemaal mee met de laatste trends in de gravelwereld. Binnenkort te verkrijgen bij je Isaac-dealer!

Ontdek de 55 fietsen voor 2021 in de Fietsgids van cycling.be magazine, nu in de winkel, HIER online te lezen via Blendle of HIER online te bestellen in de webshop.

Koop of abonneer je nu op cycling magazine

Hij ligt in de winkel: de nieuwe CYCLING! Ontdek het februari-/maartnummer en voel de polsslag van het wielerpeloton. Op de cover niemand minder dan Wout van Aert en Mathieu van der Poel en binnenin het ultieme dubbelportret mét eveneens een duel tussen hun Cervélo en Canyon. Verder: Het wielerjaar 2021 in 15 vragen, verkenning van Omloop Het Nieuwsblad met Bert De Backer, Lotte Kopecky, columnist Oliver Naesen, de fiets van Cavendish en veel meer!